16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Stari Jankovci dobit će 13 pametnih autobusnih stajališta

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Rijeka je prvi grad u Hrvatskoj koji je prije gotovo četiri godine na raspolaganje dobio pametne autobusne stanice, a istim će se uskoro moći pohvaliti i u Općini Stari Jankovci.

Naime, potpisan je ugovor za izgradnju 13 tipskih autobusnih stajališta vrijednosti 570 tisuća kuna + PDV, sufinanciran od Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i to s nešto više od 250 tisuća kuna.


Rok izvođenja je 60 kalendarskih dana, a autobusna stajališta biti će opremljena solarnim panelom za napajanje LED rasvjete, dva USB punjača za mobitele, dva bežična punjača za mobitele i visokokvalitetnim kamerama radi sigurnosti građana i zaštite samih stajališta od mogućeg uništavanja.

Ovo je prvi projekt kojim Općina ulazi u novo EU razdoblje 2021. – 2027. s jednim od pet ciljeva, pametnija Europa.

Uz spomenuta autobusna stajališta, Općina će uskoro dobiti i garažu za vozila komunalnog poduzeća, ukupne vrijednosti nešto manje od 170 tisuća kuna.
Temeljem Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2021. godini Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine odobrilo je sufinanciranje projekta „Izgradnja garaže za komunalna vozila i strojeve za unapređenje komunalnih djelatnosti u Općini Stari Jankovci” u iznosu od 169.741,65 kuna.
Projektom će biti izgrađena poslovna garaža koja će omogućiti komunalnom poduzeću Eko Jankovci osiguranje radnih vozila i strojeva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno