25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Stari Jankovci: Obilježen završetak tri projekta

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

U općini Stari Jankovci danas je obilježen završetak tri projekta, a riječ je o Reciklažnom dvorištu Strmečica-Novi Jankovci, višenamjenskoj dvorani u sklopu dječjeg vrtića Krijesnica i cesta u ulicama Nikole Tesle i Braće Radića u Starim Jankovcima.

Obilježavanje je započelo u vijećnici općine Stari Jankovci, a nazočne je pozdravio načelnik općine Dragan Sudarević istaknuvši kako je ovo najveća investicija u Općini Stari Jankovci od 1998. godine i mirne reintegracije. “Sva tri projekta su vrijednosti preko 9 milijuna kuna i financirani su EU sredstvima i sredstvima resornih ministarstava.”, istaknuo je Sudarević, zahvalivši se svima koji su radili na realizaciji ovih projekata.

Ovom značajnom događaju za Općinu Stari Jankovci nazočio je i vukovarsko – srijemski župan Božo Galić koji je pohvalio rad, kako načelnika općine, tako i svih zaposlenika, te im poručio da samo tako nastave.

Nakon kraće prezentacije projekta svi sudionici uputili su se u obilazak cesta u ulicama Nikole Tesle i Braće Radića u Starim Jankovcima. Riječ je o nerazvrstanim ulicama s najvećom frenkvencijom u Općini Stari Jankovci u kojima se nalazi 180 kuća. Cesta je proširena, a svi mještani dobili su pristupni put, kao i pristupnu stazu sa dva ivičnjaka.

Višenamjensku dvoranu u sklopu Dječjeg vrtića Krijesnica uz pomoć najmlađih korisnika rezanjem vrpce otvorili su ravnateljica Dječjeg vrtića Gordana Radić i župan Božo Galić. “Dječji vrtić trenutno pohađa 47-oro djece podijeljenih u tri grupe i ova dvorana doprinijeti će sigurnosti dijece i zaposlenika, ali i povećanje sadržaja te će oplemeniti prostor oko vrtića.”, rekla je ravnateljica Radić.

Novo reciklažno dvorište otvorila je Nada Šaravanja, direktorica tvrtke Eko Jankovci. “Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta “Strmečica”-Novi Jankovci, ukupne vrijednosti 2.756.967 kuna sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. godina, a ovo je još jedan projekt koji je realiziran uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.”, rekla je Nada Šaravanja dodavši kako će se u ovom reciklažnom dvorištu svi stanovnici općine Stari Jankovci moći i to besplatno zbrinjavati 48 vrsta otpada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno