Stepehena Kinga očigledno nikada dosta!

0
946

Trendu ekranizacija radova Stephana Kinga kao da nema kraja. Nakon što je u posljednje vrijeme objavljen psihološki horor/triler ‘Gerald’s Game’ kojeg je režirao Mike Flanegan, te box-office hit ‘Ono’ u redatelj Andy Muschietti je nakon njega iskazao interes da snimi i remake horora ‘Groblje kućnih ljubimaca’ kojeg je davne 1989. godine adaptirala Mary Lambert. Također, portal Deadline je objavio kako će Dennis Widmyer i Kevin Kolsch, redateljsko-scenaristički dvojac koji stoji iza fantasy horor/drame ‘Starry Eyes’ iz 2014., raditi na najnovijoj verziji kultnog horora s kraja osamdesetih.

U originalnom filmu ‘Groblje kućnih ljubimaca’ glavne uloge su odigrali Dale Midkiff, Denise Crosby i Fred Gwyne. Film prati sretnu obitelj (oca, majku, sina i kćer) koji su se doselila na idilično seosko imanje. Ubrzo saznaju da se iza njihove kuće nalazi groblje kućnih ljubimaca. Kada nesretna sudbina zadesi obiteljskog kućnog mačka obitelj ga na nagovor susjeda odluči pokopati na staro indijansko groblje nakon čega bi se četveronožni ljubimac trebao vratiti u život. To se zaista i dogodi, no ubrzo uviđaju kako mačak više nije isti kao prije…

Tri godine poslije snimljen je i njegov znatno neuspješniji i slabiji nastavak u kojem su se u glavnim ulogama pojavili Edward Furlong, Anthony Edwards i Clancy Brown.

‘Groblje kućnih ljubimaca’ nije jedina predstojeća ekranizacija nekog djela sci-fi/horor kralja Stephena Kinga koji vizijama svog uma već pedeset godina plaši i oduševljava ljubitelje sci-fi/horor filmova i knjiga. Redatelj romantične drame ‘Krive su zvijezde’ Josn Boone radi na ekranizaciji fantasy novele ‘The Talisman’ koju su napisali King i Peter Starub.

U pripremi je također i ekranizacija kratke priče ‘Suffer The Little Children’ koju je King objavio 1972, a koju će režirati Sean Carter.

Johannes Roberts namjerava ekranizirati naslovnu priču iz Kingove književne kolekcije ‘Hearts In Atlantis’ objavljenu 1999. a koja se sastoji od dvije novele i tri priče.

AT&T AUDIENCE mreža od 9. kolovoza emitira seriju ‘Mr. Mercedes’ također po Kingovoj noveli koju je opisao kao svoju prvu detektivsku priču, a koja je objavljena u lipnju 2014. [Filmofil]

GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA [TRAILER]