Goran Ivanišević postao je prvi Hrvat koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, objavio je izvršni direktor te institucije Todd Martin.

„Ovo je velika čast. Ponosan sam i ponizan što ću postati prvi član Kuće slavnih iz Hrvatske. Zahvalan sam odboru što me je izabrao i navijačima koji su mi dali glas u anketi, ali i onima koji su me podržali tijekom cijele karijere, osobito brojnim navijačima u Hrvatskoj. Počašćen sam i uzbuđen što sam Hall of Famer“, rekao je Goran Ivanišević.

Uz wimbledonskog pobjednika iz 2001., na svečanosti u američkom Newportu koja će biti održana 18. srpnja ove godine, u Međunarodnu tenisku kuću slavnih bit će uvrštena i proslavljena španjolska tenisačica Conchita Martinez, koja je svoj jedini pojedinačni Grand Slam naslov osvojila u Wimbledonu 1994. godine.

Goran Ivanišević i Conchita Martinez postat će tako 258. i 259. stanovnik institucije koja slavi karijere najvećih tenisačica i tenisača u povijesti.

“Moj put započeo je u Splitu prije 41 godinu, a moj teniski put će završiti u Newportu. Imam pet mjeseci za uvježbati govor. Osjećaj je nevjerojatan. Nisam mogao poželjeti bolju partnericu za uvrštenje od Conchite Martinez. Ona je sjajna osoba i velika tenisačica. Čini se da sam nešto dobro napravio u teniskom svijetu. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo različitih puteva koje sam birao, ali na kraju se isplatilo. Ne mogu to dovoljno puta izreći, ali doista sam ponosan na ono što sam postigao i napravio u tenisu”, istaknuo jeIvanišević na konferenciji za medije u Melbourne Parku, mjestu održavanja Australian Opena.