7 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Sting najavio povratak pop korijenima na novom albumu ’57th & 9th’

Više od autora

- vl promo-m_sting_57th-&-9th_najavio-album_ST

Na albumu ’57th & 9th’ vraća se pop glazbi i to gotovo nakon punih 17 godina kada je objavio hvaljeni album ‘Brand New Day’ (A&M, 1999.), te će također odati počast Princeu, baladom ‘50,000’ koju je napisao u tjednu smrti legendarne američke glazbene legende.

Sting je album snimao na raskrižju u New Yorku po kojem je album dobio ime pod producentskom palicom novoga menadžera Martina Kierszenbauma te na njemu ugostio Jerrya Fuentesa i Diega Navairu iz tex-mex benda The Last Bandoleros, kao i bubnjara Vinniea Colaiutu i gitaristu Dominica Millera iz svojeg live benda.

Album ’57th & 9th’ je Stingovo dvanaesto studijsko izdanje, na kojem će se naći pjesma ‘Inshallah’ koja govori o izbjegličkom valu koje je zahvatio Europu, ali i ‘One Fine Day’ u kojoj progovara o klimatskim promjenama. Na tržištu bi se trebao pojaviti do kraja godine.

Posljednji pop album, spomenuti ‘Brand New Day’ objavio je 1999., a posljednji studijski uopće je ‘The Last Ship’ iz 2013. godine, s glazbom iz istoimenog brodvejskog mjuzikla.

U razdoblju između ta dva albuma snimao je uratke za lutnju, klasičnu glazbu, Božićne pjesme, a prošle je godine ostvario i uspješnu suradnju s francuskom pjevačkom zvijezdom Mylene Farmer u njezinoj obradi njegova standarda iz 2003. ‘Stolen Car’ a koja se nalazi na njezinom albumu ‘Interstellaires’. [Muzika.hr]

VIDEO / MYLENE FARMER & STING: STOLEN CAR (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno