7 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

Stipe Tomić: Zacrtao sam si da s ovom ekipom uđemo u viši rang

Više od autora

- vl promo-Ženski odbojkaški klub Vinkovci ostvario je odličan rezultat u jesenskom dijelu, Tomićeve djevojke su se plasirale na 2. mjesto sa samo jednim porazom i to od izravnog konkurenta u borbi za sami vrh.

Vinkovčanke trenutno zaostaju šest bodova, s tim da imaju utakmicu manje od Đakovčanki.

Odbojkašice su sedam utakmica odradili perfektno, pobijedile su u svih sedam utakmica bez izgubljenog seta. U izravnom ogledu protiv Đakova izgubile su s 3:0, no okolnosti nisu išle na ruku djevojkama.

„To je bio splet nesretnih okolnosti, utakmica je prvo bila odgođena, pa su se naše cure razboljele i poslije toga smo odigrali utakmicu i izgubili. Svakako da sam zadovoljan i još su nam ostale 3 utakmice koje su odgođene i nadamo se da ćemo ih odigrati do početka proljetnog dijela prvenstva. Kada se sve zbroji i oduzme trebali bismo biti 2. ili 3. što je za ovu mladu ekipu veliki uspjeh”, rekao je Tomić.

Najveći problem lige je što cure dok pohađaju srednju školu treniraju u svojim klubovima, ali kada odu na fakultet treneri ostaju bez njih, jedini izuzetak je Đakovo koji ima starije djevojke. Vinkovačke odbojkašice su ostvarile izvrstan rezultat i u juniorskoj konkurenciji.

„Plasirali smo se na državno prvenstvo nakon 10 godina, bilo je razigravanje kod nas u Slavoniji i Baranji, a mi smo bili 2. iza Osijeka. Bilo je otvorenih prvenstava, ali to ne mogu smatrati uspjehom”, istaknuo je Stipe Tomić te dodao kako imaju samo jednu juniorku koja je izlaza što im daje veliku prednost za iduću godinu još bolji plasman.

„Zacrtao sam si da s ovom ekipom uđemo u viši rang. Nisam mislio ove godine, ali izgleda da će se to dogoditi. Uvjeren sam da ćemo pobijediti Đakovo u gostima jer smo bolji od njih”, navodi trener ženskog odbojkaškog kluba Vinkovci.

Zanimljivo je kako u ženskoj konkurenciji u Hrvatskoj ima šest liga, dok kod muškaraca imaju samo dvije što dovoljno govori o kvaliteti ženske odbojke, ali i radu i broju klubova.

„Nadam se da ćemo mi dobiti sve u proljetnom dijelu i mislim da bi to bila jedna realnost, ali najbitnije da nema ozljeda i korone, iako ih imam 17 na popisu, nije to ista kvaliteta prvih sedam ili osam te onih ostalih cura. Ako nam se razbole dvije iz prve postave to nam je veliki hendikep”, rekao je za kraj Tomić.

Djevojke su pokazale kvalitetu i vjerujemo kako će se domoći prve pozicije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno