16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2018. godinu.

Poziv je namijenjen učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

Ciljevi projekta su: povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te stvaranje kvalitetno obrazovanih kadrova koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog javnog poziva je 18 milijuna kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2018./2019. (od 01.09.2018. do 31.08.2019. godine). Intenzitet potpore je 100%, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima u dva obroka: I razdoblje: rujan – prosinac 2018. godine, isplata u I. kvartalu 2019. godine, II. razdoblje: siječanj – kolovoz 2019. godine, isplata u II. kvartalu 2019. godine

Prijave se podnose od 1.9.2018. do 19.10.2018 na adresu: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, „Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“, Ulica grada Vukovara 78, 10 000 ZAGREB

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

https://www.mingo.hr/page/objava-projekta-i-otvorenog-javnog-poziva-za-projekt-stipendiranje-ucenika-u-obrtnickim-zanimanjima-za-2018

Iz Srednje strukovne škole Vinkovci poseban podsjetnik o ovome upućuju učenicima 8. razreda. Pravo na stipediranje u ovoj školi, ističe se, mogu ostvariti: soboslikar ličilac JMO, autolakirer JMO i krojač JMO.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno