“Stolni tenis je IN” naziv je projekta čiji je nositelj Stolnoteniski klub “Cibalia” Vinkovci, a partner je Grad Vinkovci. Ukupna vrijednost projekta je 968.314,06 kuna, a provodi se od 29. ožujka 2019. do 29. ožujka 2021. Cilj projekta je uključivanje djece koja žive u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz besplatne športske aktivnosti.

U okviru projekta “Stolni tenis je IN” Stolnoteniski klub “Cibalia” Vinkovci danas je u pješačkoj zoni grada Vinkovaca organizirao Dan otvorenih vrata.

“Ovo je četvrta javna kampanja u okviru projekta “Stolni tenis je IN”, koji je financiran od nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva, Europskog socijalnog fonda, a dobili smo ga u suradnji s Razvojnom agencijom grada Vinkovaca i Gradom Vinkovcima. Druga godina projekta teče prema predviđenom planu, a ovim javnim kampanjama nastojimo u stolnoteniski sport uključiti dodatne sudionike iz ciljne skupine djece u socijalnom riziku, ali i promičemo stolnoteniski sport općenito”, istaknuo je ovom prilikom Dario Dragun, tajnik STK “Cibalia” Vinkovci.

Od samog početka projekta odaziv je bio dobar i krenulo se s 50-ak aktivno uključenih sudionika, a sada ih je već 70-ak. Zbog aktualne situacije vezane uz epidemiju novoga koronavirusa ima i nekih odustajanja, ali uglavnom kroz projekt kontinuirano je aktivno oko 60-ak sudionika koji treniraju dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom.

“Važno je reći kako se kroz ovaj projekt djeca dodatno aktiviraju i ulaze u naše kadetske škole gdje se zapravo intenzivnije počinju baviti našim sportom”, istaknuo je Dario Dragun.