8 C
Vinkovci
Srijeda, 29. ožujka 2023.

Što je novoga kod Evačića?!

Više od autora

- vl promo-

m_miroslav-gordana-evacic_zbog nas_single_IS

‘Očekujte neočekivano’ riječi su kojima su MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ, priznati autori i multiinstrumentalisti, najavili izlazak svog novog glazbenog materijala – singla Zbog nas. Novi singl donosi zaokret u zvuku, a ujedno je i njihovo prvo službeno izdanje pod okriljem diskografske kuće Universal Music Hrvatska.

‘Pjesma ‘Zbog nas’ nastala je iz našeg života i novog pristupa u glazbi. U glazbenom smislu zaželjeli smo se promjene, novog zvuka, drugačijeg stila. Inspiracija za nove pjesme, drugačije od prijašnjih čardaš blues albuma, postoji već neko vrijeme. No, nije bilo lako odabrati kojom ćemo pjesmom iskoračiti u novu glazbenu etapu’, ističe Gordana Evačić. Njen životni i glazbeni partner Miroslav Evačić se nadovezuje: ‘Sama pjesma govori o ljubavi. Zvukom i stihovima željeli smo dočarati nježnost, suptilnost, snagu, sve što ljubav nosi. Ljubav koja je više od emocije. Ljubav kao ono prirodno, tiho, nenametljivo, u sprezi s utrkom s vremenom, obavezama, bukom grada… Ljubav kao brižnost, kao postojanje’.

‘Zbog nas’ zvukom donosi najavljivanu promjenu, a opet  predstavlja Miroslava i Gordanu u cjelini baš onako kako oni i jesu – glazbeni i ljubavni par. Ovim novitetom započinje se i najavljena suradnja s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska.


Priča Miroslava i Gordane traje već punih dvadeset godina. Brojna međunarodna priznanja i nagrade Porin stigli su kroz njihovo djelovanje u etno glazbi. Danas, kada su njihova djeca Eugen i Sunčana porasli, vraćaju se aktivno u svijet glazbe i predstavljaju novi zvuk, novu pjesmu koja je posvećena Sunčani, ali i svoj ostaloj djeci s autizmom – s jasnim ciljem podizanja svjesnosti o potrebama osoba s autizmom. Upravo s ciljem podizanja svjesnosti i povodom Svjetskog dana autizma, koji se obilježava 2. travnja, pjesma ‘Zbog nas’ će uz standardnu objavu na digitalnim glazbenim platformama, biti određeni period dostupna za slušanje i na njihovoj službenoj Facebook stranici.

‘To je donijelo cijeli jedan novi senzibilitet… I sve to pretočilo se u ovu pjesmu o velikoj, postojanoj, bezuvjetnoj ljubavi’ – zaključili su Miroslav i Gordana.

AUDIO: Zbog nas

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno