15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Sto pedeset tisuća kuna potpore Dancing Bear Publishing za novi album The Strangea

Više od autora

- vl promo-

The Strange (Snimaju drugi album) [St]

The Bambi Molesters & Chris Eckman pod imenom The Strange snimaju novi, drugi po redu, zajednički album i to je projekt kojim je Dancing Bear Publishing pobijedio na natječaju ‘Internacional’ Hrvatskog društva skladatelja. Po prvi puta je publisher dobio mogućnost apliciranja i potporu za neki svoj projekt, u ovom slučaju u iznosu 150 tisuća Kuna.

Ovim vrhunskim izdanjem cilj je promovirati hrvatsku glazbu kroz suradnju The Bambi Molestersa i Chrisa Eckmana, koji zajedno djeluju pod nazivom The Strange. Chris  je kantautor, multiinstrumentalist, skladatelj, producent i osnivač izdavačke kuće koja je dvije godine za redom dobila World Music Expo (WOMEX) nagradu za najbolju etiketu i jedan je od najzaposlenijih glazbenika današnjice.

The Bambi Molesters, s glavnim autorom Daliborom Pavičićem na čelu, među rijetkim su hrvatskim glazbenicima čija su kvaliteta i talent priznati na međunarodnoj sceni. Često sviraju u inozemstvu (zadnja velika turneja bila je brazilska), njihove albume distribuirali su i strani izdavači poput Warner Musica, a zajedničkim trudom The Bambi Molestersa i Dancing Bear Publishinga dosta je njihovih djela plasirano u inozemne produkcije (filmove, serije, uključujući i mega popularnu The Breaking Bad).

Namjera je svim snagama i raspoloživim resursima postići kvalitetan album i otvoriti brojne mogućnosti za ove uspješne hrvatske glazbenike što bi predstavljalo svakako novi iskorak za hrvatsku glazbu prema međunarodnoj publici.


Snimatelj će biti Phil Brown, producenti Phil Brown i Chris Eckman, izdavač Dancing Bear uz inozemnu distribuciju Glitterhouse Recordsa, a nakladnik je naravno, Dancing Bear Publishing.

Zahvalni smo HDS-u na potpori ukazanom povjerenju i vjerujemo da će konačni rezultat biti na ponos svima.

Podsjetimo se, prvi album zajedničkog projekta Chrisa Eckmana i The Bambi Molestersa nosio je naziv ‘Nights Of Forgoten Films’ i objavljen je 2004. godine, također pod okriljem kuće Dancing Bear.

THE STRANGE: COMIN’ UNDONE [2004]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno