- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Ton Van Bree i Tineke Sta-Bol posljednje 22 godine u nizozemskom mjestu Ermelo organiziraju kamp za djecu iz Slavonije koja dolaze iz ratom pogođenih područja. Njihova fondacija SVSK daje sve od sebe kako bi učinila nešto pozitivno za našu slavonsku djecu, kako bi im svake godine uljepšala ljeto i omogućila nova iskustva.

Prvih 15 godina ovog projekta bile su jednostavnije i nikakav problem nije bio prikupiti dovoljno novčanih sredstava kako bi se djeci omogućio bezbrižan boravak u Nizozemskoj. Štoviše, izgrađeno je pet igrališta u nekoliko slavonskih sela čija su djeca sudjelovala u projektu.

Međutim, posljednjih nekoliko godina i ovdje je stigla kriza, pa je sve teže i teže prikupljati sredstva i sponzorstva. Za jednu godinu ljetovanja u kampu potrebno je ukupno 25 tisuća eura, budući da se radi o 44 djece svake godine.

Suočeni s raznim financijskim poteškoćama, glavni ljudi organizacije SVSK, Ton van Bree i Bol, došli su na ideju prikupljanja novčanih sredstava kako bi djeca i dalje nesmetano mogla uživati u ljetu za pamćenje.

„Tko se je kod nas tako dobro proveo da bi nam zauzvrat poželio platiti jednu kavu sa šlagom mjesečno? Zamisli si, kada bi svatko, umjesto da mi plati kavu jednom mjesečno, taj novac odvojio sa stane i krajem godine, za Božić, taj novac uplatio na naš HR tekući račun. Moguće je napraviti i trajni nalog. Fora, zar ne? Zamišljam, 12 mjeseci po 7 ili 8 kuna, to je otprilike 100 kuna godišnje od samo jedne osobe. A kad bi to napravilo 500 osoba, što predstavlja polovinu djece koja su bila kod nas u kampu tijekom 22 godine, taj bi iznos bio oko 50 tisuća kuna što bi predstavljalo četvrtinu novca koji nam je potreban za kamp godišnje“, pozvao je na donaciju predsjednik Ton van Bree te dodao kako se u Nizozemskoj vode izrekom „Što više ruku, posao postaje lakši“.

Podatci za uplatu su sljedeći:

T.v.Bree SVSK
HR1223600003247601961
OR
Stg. Vrienden Speciale kinderhulp

Za slučaj da nemate HR broj računa ili živite u drugoj državi: NL90RABO0156679043