Nadolazećeg vikenda STK Cibalia imat će nešto više „posla” nego inače jer umjesto dva redovna meča moraju odigrati i odgođeno kolo proti Donata iz Zadra. Osim Zadrana Vinkovčani će još ugostiti Starr te Dugo Selo.

Susret s Donatom trebao je biti odigran prije mjesec dana, no zbog problema s koronom gosti su bili prisiljeni odgoditi meč u Vinkovcima koji će biti odigran u jutarnjem terminu druge subote u svibnju. „U prvom dijelu sezone protiv sva tri protivnika bili smo uvjerljivo poraženi. Sad nam je cilj pružiti što bolju igru i ostaviti što bolji dojam protiv Donata i Dugog Sela kako bi se revanširali za poraze”, rekao je sportski direktor vinkovačkog stolnoteniskog kluba Konstantin Vučinić. Najveće šanse za trijumf Lončar i ekipa imat će protiv Zadrana koji imaju jednu pobjedu više od Vinkovčana, a u momčadi Cibalije smatraju kako je Starr iz Varaždina u susretu s Cibalijom izraziti favorit te će stolnotenisači vinkovačkog kluba pokušati pružiti što bolji otpor drugoplasiranom sastavu HEP Superlige. Vinkovački sastav spreman je za predstojeće izazove, a Ivan Zeljko ima poseban motiv za dokazivanjem protiv svog bivšeg kluba. Naime, Zeljko je prošle godine bio član Donata i jedno je sigurno, a to je da će napraviti sve kako bi svojim bivšim suigračima uskratio pobjedu u Fitness centru Zara, domu vinkovačkih stolnotenisača.

Kraj sezone je sve bliže, osim mečeva 11. kola i odgođenog susreta sa Zadranima, Cibalia u posljednjem 12. kolu gostuje na Kvarneru i istarskom poluotoku. Prema riječima sportskog direktora neće se do zadnjeg kola znati hoće li vinkovački sastav ostati u ligi, a ključan će biti dvoboj protiv Srdoča u Rijeci.

„Držimo sudbinu u svojim rukama te je sve na nama. Kad bi dobili Donat, Dugo Selo i Srdoči osigurali bi ostanak. Sve opcije su u igri, a nama glavni problem i dalje predstavlja što domaće mečeve odigravamo bez publike”, poručuje Vučinić. Zadovoljno će trljati ruke u vinkovačkom klubu ukoliko Cibalia ostvari dvije pobjede za vikend, a u protivnom neizvjesnost oko ostanka u HEP Super ligi produžit će se do zadnjih poena u ovoj sezoni.