Američki rockeri Stone Temple Pilots kreću u novu avanturu najavljujući svoj prvi akustični album “Perdida”. Album će 7. veljače 2020. godine biti dostupan na CD-u, vinilu te na digitalnim streaming i download servisima.
“Perdida” će sadržavati 10 novih, iznimno osobnih pjesama protkanih introspektivnim tekstovima s kojima će slušatelja povesti na emotivno glazbeno putovanje. Osim intimnijih tekstova, bend će ujedno i značajno proširiti svoj glazbeni teritorij kroz korištenje neočekivanih instrumenata poput flaute, saksofona, vintage klavijatura, gitarona i marxophonea koji će se graciozno protezati po albumu.
Sjetni ton albuma kreće već s prvom pjesmom “Fare Thee Well” koja je upravo izdvojena i za prvi najavni singl koji možete preuzeti na sljedećoj poveznici.
U pitanju je drugi album koji su objavili s novim pjevačem Jeffom Guttom, koji se pridružio 2017. godine originalnim članovima Deanu i Robertu DeLeou i Ericu Kretzu. Ovaj sveukupno osmi studijski album, bend je sam producirao i njegov veći dio snimio ranije ove godine u Kretzovom Bomb Shelter Studiju.
“Oduvijek mi se sviđalo kako različiti instrumenti mogu naglasiti pjesmu na neočekivani način. Bilo je veselo raditi s ostalim glazbenicima na ovom albumu jer nam je dalo rijetku priliku da čujemo naše pjesme kroz tuđe uši.”
Naziv albuma na španjolskom znači ‘gubitak’, što dodatno pojašnjava i izjava gitarista Deana DeLeoa: “Moraš to proživjeti da bi ga mogao napisati, a ovaj uradak je odraz onoga gdje smo se nalazili u posljednje vrijeme”. S druge strane, vokal Jeff Gutt ističe kako si je morao dopustiti biti što ranjiviji pišući tekstove jednako kao što su Dean i Robert bili prilikom pisanja glazbe.
Prije nego što album “Perdida” ugleda svjetlo dana, Stone Temple Pilots najavljuju i prateću akustičnu turneju u trajanju od 15 dana, koju otvaraju 5. veljače u Vancouveru i zatvaraju s nastupom u Bostonu, 1. ožujka. Sa svakim performansom na nadolazećoj turneji bend će nastojati rekreirati zvuk s novoga albuma u akustičnoj varijatni, ali i reinterpretirati ostale, stare pjesme iz svog bogatog, multi-platinastog kataloga koje, ili nisu nikada odsvirali uživo ili ih nisu izveli uživo preko 20 godina.
Izdanja iz bogatog kataloga grupe Stone Temple Pilots potražite u Dancing Bear dućanima te putem Dancing Bear webshopa.

Popis pjesama na albumu “Perdida”:
  1. “Fare Thee Well”
  2. “Three Wishes”
  3. “Perdida”
  4. “I Didn’t Know The Time”
  5. “Years”
  6. “She’s My Queen”
  7. “Miles Away”
  8. “You Found Yourself”
  9. “I Once Sat At Your Table”
  10. “Sunburst”