17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Stoti rođendan NK Otok uveličali Zlatko Dalić, Marijan Kustić i veterani HNS-a

Više od autora

- vl promo-

Proslavu 100. rođendana Nogometnog kluba Otok na stadionu Martin Spajić- Dida uveličali su izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić i veterani HNS-a koji su s momčadi Otoka odigrali revijalnu utakmicu, a svoj ponos nisu krili Otočani, simpatizeri, nogometaši i navijači.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić kazao je kako je divno vidjeti publiku u velikom broju, posebice one najmlađe. „Uživajte u majstorijama naših igrača, hvala i svima koji su došli nastupati. Dugo smo organizirali ovaj događaj, ali mislim da je ovo idealno vrijeme”, kazao je, dok je izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i državni tajnik Tomislav Družak istaknuo kako klub zaista ima bogatu tradiciju. „Klub se može  dičiti velikim sportskim uspjesima, a svakako me raduje što ima i blistavu budućnost. Vidjevši ovu djecu i veselje s kojim su dočekali našega izbornika vidi se kako žive ovaj sport”, dodao je.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uz čestitku Nogometnom klubu Otok zahvalio se Otočanima i svim Slavoncima na emocijama, ljubavi i podršci Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koju pružaju. „Pred nama je Europsko prvenstvo i svjestan sam koliko su očekivanja velika. Naravno da ćemo opet dati sve od sebe kako bi vas učinili ponosnima i sretnima te kako bi naša Hrvatska bila najponosnija zemlja na svijetu. Nemojte biti previše kritični, već navijajte i kad pobjeđuje i gubi”, poručio je Dalić.Kako se moglo čuti na proslavi, Nogometni klub Otok simbol je zajedništva, strasti i sportskog duha grada, kroz desetljeća nije bio samo sportska institucija, već i srce zajednice okupljajući ljudi svih dobi oko ljubavi prema nogometu.

Naime, klub je osnovan 1923. godine, a u proteklih je 20 godina majicu kluba oblačilo oko 200 otočkih mladića i dvostruko više dječaka koji su nastupili za mlađe i starije pionire, kadete i juniore. Treba reći i kako je klub iznjedrio i nogometašicu Hrvatske nogometne reprezentacije Izabelu Lojnu, najbolju strijelkinju Prve hrvatske nogometne lige za žene.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić kazao je kako je to jedan od rijetkih klubova u Slavoniji pa čak i Hrvatskoj koji slavi 100 godina. „Ponosni smo i zahvalni ljudima koji su ga osnovali, svim onima koji s puno ljubavi, volonterskog rada pomažu i rade kako bismo imali naš klub. Naši dečki danas su igrali za boje Otoka, a svi vi koji ste došli danas, dođite opet u nedjelju i neka tribine ponovno budu pune”, riječi su Šarića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno