Foto: Igor Kralj/PIXSELL
U Hrvatskoj je potvrđeno dvoje novozaraženih koronavirusom, a već tri dana nitko nije preminuo, izvijestio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite.
“U proteklih 24 sata imamo dva dijagnosticirana bolesnika. Što ukupno daje broj od 2228 COVID-19 pozitivnih”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.
Ukupno je testirano 54.820 uzoraka, od čega 943 u posljednjih 24 sata, a postotak pozitivnih je 4,06 posto. Već tri dana nema preminulih, tako da je broj i dalje 95. Na respiratoru je 10 bolesnika, hospitaliziranih bolesnika je 122, odnosno osam manje nego jučer, naglasio je ministar. Oporavljenih, odnosno otpuštenih iz zdravstvenih ustanova ukupno je 738, a oporavljenih kod kuće je 1178. Ukupno oporavljenih je 1946.
A 84. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, moglo se čuti, Nacionalni stožer civilne zaštite prestaje sa svakodnevnim konferencijama za medije.
”Stožer će i dalje pratiti sve oko situacije. Nakon 95 novinskih konferencija, u ovom trenutku ne znamo kad će biti iduća, a o terminu iduće obavijestit ćemo vas pravovremeno”, istaknuo je  načelnik Stožera Davor Božinović napominjući kako će mediji biti izviješteni o terminu iduće konferencije.
Popuštanje mjera omogućila je dobra epidemiološka situacija, istaknuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, a odgovornost je sada na građanima, odnosno na pravnim i fizičkim osobama, u kojoj će mjeri poštivati preporuke od ponašanja u javnom prijevozu i drugim javnim mjestima do domova za starije. Capak je najavio i moguće modificiranje određenih elemenata u preporukama koje su dane za škole i za fakultete, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te sa sveučilištima.