Kako je na redovitoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH izvijestio ministar zdravstva Vili Beroš, u posljednja 24 sata zabilježeno je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupan broj zaraženih sada je 2.196. Broje testova povećan je za 1169 te je do sada ukupno testirana 46071 osoba. Postotak pozitivnih je 4,77 posto.
Na respiratoru je trenutačno 12 bolesnika, a u protekla 24 sata preminula je jedna osoba koja je imala kronične bolesti, muškarac iz Koprivnice, 1936. godište. Broj preminulih sada je 91.
U protekla 24 sata izliječeno je 20 osoba, a broj ukupno izliječenih je 1.784 osobe. Hospitalizirano 160 osoba, što je devet manje nego jučer.
Od danas, poznato je, ukinute su e-propusnice, koje će, ukoliko dođe dođe do epidemioloških promjena koje to budu zahtijevale, biti vraćene. Također, u propisanim uvjetima, počeli su s radom radom ugostiteljski objekti i trgovački centri, osnovne škole od 1. do 4. razreda te vrtići, uspostavljen je međugradski cestovni i željeznički promet, otvareni su nacionalni parkovi i parkovi prirode te omogućeno održavanje proba umjetnika i djelatnika u kulturi, pojedinačno i u manjim skupinama. Dozvoljeni broj za društvena okupljanja sada je 40 umjesto 5.