Redovitu konferenciju za medije u 14 sati održao je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.
Ministar zdravstva Vili Beroš izvjestio je kako Hrvatska u zadnja 24 sata bilježi nove 23 osobe zaražene koronavirusom što daje ukupan broj oboljelih od 1 814 osoba. Srednja dob oboljelih je 50,50 godina.
Do sada ukupno su testirane 20 953 osobe, a u proteklih 24 sata testirano je 796 osoba. Među testiranima pada broj pozitivnih te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih 8,66 posto.
U protekla 24 sata od bolesti COVID-19 preminula je jedna osoba. Riječ je o ženskoj osobi staroj 47 godina koja je preminula u Osijeku, a od ranije imala je većih zdravstvenih problema. Ukupno je umrlo 36 osoba. Na respiratoru je 30 bolesnika, dok je hospitaliziranih 372. Ukupno oporavljeno je 600 osoba.
Komentirajući mogućnost brzog pronalaska cjepiva Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu je istaknula: “Naslovi prodaju priču, a pitanje je što piše ispod. Nisam pročitala da je razvijeno ijedno cjepivo. Na stranici WHO-a sa datumom 20. ožujka imate 44 institucije koje razvijaju cjepivo. Tko će otići najdalje, vidjet ćemo”.