Stožer civilne zaštite na redovitoj poslijepodnevnoj konferenciji za medije izvjestio je o novom povećanju broja osoba zaraženih kotronavirusom.
“U Republici Hrvatskoj danas je 24. dan nakon prvog oboljelog. U tih 24 dana imamo 105 pozitivnih bolesnika. U tom periodu, ako ćemo se uspoređivati, u Italiji povećanje broja oboljelih od prvog do 24. dana je bilo 27.747. To indirektno ukazuje da naše preporučene mjere su bile pravodobne i da su polučile rezultate”, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.
U Brodsko-posavskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je po jedan slučaj zaraze, u Gradu Zagrebu 47, u Istarskoj županiji 11, u Karlovačkoj i Krapinsko-zagorskoj po 4, u Osječko-baranjskoj 7, u Primorsko-goranskoj 13, Sisačko-moslavačkoj 3, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Zagrebačkoj 2 te u Varaždinskoj 6, istaknuo je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.
Ukupno testirano je 1.399 bolesnika od kojih se još neki rezultati i nalazi čekaju, a više od 12.737 osoba je u samoizolaciji. Preminula je jedna osoba, a broj izliječenih i dalje je 5.
“Nema nekih novih informacija što se tiče pacijenata, srećom, dobra vijest, nemamo podatke o pogoršanjima. Svi bolesnici koje primamo i koje pratimo su stabilno”, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, koja je, komentirajući testiranje eksperimentalnog lijeka u Italiji rekla da neslužbeni podaci ukazuju na to da utjecaj lijeka nije značajan, ali da nema ni nuspojava. “Nema još spektakularnog lijeka niti se takav može definirati za par mjeseci, bilo bi lijepo da može”, istaknula je Markotić.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da se mjere koje su danas stupile na snagu uglavnom dobro provode.