Na području Vukovarsko-srijemske županije danas je, nakon više od mjesec dana, ponovno registrirana oboljela osoba od COVID-19, izvijestio je jutros Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.
Sukladno tome, a kako se epidemiološka situacija ne bi pogoršavala, Stožer je u još jednom današenjem priopćenju izvijestio o donošenju  Odluke o zabrani posjeta u bolnicama Vinkovci i Vukovar te zabranu posjeta u svim domovima za starije i nemoćne, kao i udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije do daljnjega.
Također, u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučuje se da djelatnici i korisnici usluga zdravstvenih ustanova te djelatnici ustanova u sustavu socijalne skrbi, koriste zaštitne maske i zaštitnu opremu.
Županijski stožer civilne zaštite, ističe se, nastavlja aktivno pratiti epidemiološku situaciju na području Vukovarsko-srijemske županije i opravdanost provedbe donesene mjere te apelira na sve građane da se ponašaju odgovorno, poštuju mjere održavanja socijalne distance, redovito peru ruke te izbjegavaju dodirivanje usta, nosa i očiju.