U Starim Jankovcima jučer je odigran 26. Memorijalni malonogometni turnir Andrija Andabak.
Turnir su organizirali sinovi Andrije Andabaka, Marko i Stjepan, uz potporu Općine Stari Jankovci, UDVDR Ogranak Stari Jankovci, NK “HAŠK-Sokol” Stari Jankovci, Hrvatskog nogometnog saveza i Vukovarsko-srijemske županije.
Od 16 prijavljenih ekipa najbolji su bili: 1. CB Deni, 2. PP Vukovar, 3. Musa Generali.

Uoči početka turnira kod spomenika poginulim braniteljima iz Općine Stari Jankovci, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. U okviru programa  održan je i okrugli stol gdje se govorilo o protuoklopnoj borbi u Domovinskom ratu, a u večernjim satima koncert je održala Klapa “Sv. Juraj” Hrvatske ratne mornarice.
Nuštarac Andrija Andabak (1956.-1992.), od prvoga dana uključio se u obranu domovine te je kao vrsni operator na protuoklopnim raketama tipa 9M14 Maljutka izrastao u jednog od najvećih junaka Domovinskoga rata.
Priznato mu je uništavanje 32 oklopa, od čega 30 tenkova, a njegovo ime danas nosi priznanje Oružanih snaga Republike Hrvatske za uništavanje tri i više oklopa. Poginuo je 7. srpnja 1992. u Posavini kada mu je otkriven položaj nakon što je uništio svoj posljednji oklop, T-84. Posmrtno unaprijeđen je u čin bojnika, a potom i pukovnika, odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenicom Domovinskog rata. Vojnička vještina Andrije Andabaka fascinirala je i njegove suborce i sve druge branitelje koji su imali priliku upoznati ga, a o taktici i borbenom djelovanju Andrije Andabaka predaje se i na prestižnoj Vojnoj akademiji West Point u SAD-u.