Foto: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Štrajk u prosvjeti traje već 23. dan, u utorak su štrajkale osnovne i srednje škole u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji te fakulteti, a štrajk se nastavlja i dalje. Danas nastave nema u Zagrebačkoj, Sisačko-moslovačkoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, objavio je kako se u svim osnovnim i srednjim školama danas i sutra provodi referendum o posljednjoj ponudi Vlade od 5. studenog.

“Pozivamo sve članove da se izjasne i gromoglasno odbiju ovakvu ponudu Vlade da oni nikad ne pomisle da ovakvom nultom ponudom mogu zaustaviti štrajk”, rekao je Mihalinec pred zgradom Sabora. Dodao je da je današnji sastanak, koji će sindikalisti održati s ministrom rada Josipom Aladrovićem u 16:30, izazvan njihovim ultimatumom kojeg su dali Vladi u utorak.

“Od tog sastanka ne očekujemo ništa jer je premijer izjavio da ne zna zašto smo u štrajku kad su nam već povećali plaće. Ukoliko bude neka dramatična ponuda možemo i promijeniti naš referendumski listić i izjašnjavati se sutra o toj novoj ponudi”, rekao je Mihalinec.

Pozvao je stranke koje su najavljivale da neće prihvatiti proračun ukoliko se ne ispune zahtjevi sindikata, da se toga i drže. “Pri tome mislim na članove Kluba zastupnika stranke Milana Bandića i na HNS, apeliramo na njih da glasaju po svojoj savjesti”.