14 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Strategija razvoja VSŽ u završnoj etapi usvajanja

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Pod predsjedanjem župana vukovarsko-srijemskog Bože Galića u Vukovaru je danas održana Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika. Kao prva točka dnevnog reda Koordinaciju je otvorila Razvojna strategija Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine. Izradom strateškog razvojnog dokumenta Vukovarsko-srijemske županije, sukladno smjernicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, rukovodili su županijski Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj kao nositelj i županijska Razvojna agencija “Hrast” kao koordinator. Više o Strategiji rekao je ravnatelj “Hrasta” Ilija Cota istaknuvši kako je dokument u završnoj je etapi usvajanja. Partnersko vijeće VSŽ usvojilo ga je na sjednici održanoj 23. travnja i sada ide na usvajanje na Županijskoj skupštini.

Županijska razvojna strategija ima četiri tematske skupine: društvo, gospodarstvo, prostor i okoliš te upravljanje razvojem, a strateški ciljevi su: održivo gospodarstvo, razvijeni ljudski potencijali i visoka kvaliteta života te moderna infrastruktura i zaštita okoliša. U okviru tih skupina i ciljeva Partnersko vijeće VSŽ usvojilo je 10 strateških projekata koji čine okosnicu gospodarskog, društvenog i socijalnog razvoja županije, a ukupna im je vrijednost oko 300 milijuna eura, rekao je Cota.

Na 5. sjednici Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije bilo je riječi i o razvojnim sporazumima, Pravilniku o pružanju stručne pomoći pri pripremi i provedbi razvojnih projekata javnopravnih tijela i javnih ustanova s područja županije, definiranju razvojnih projekata u najvišoj fazi pripremljenosti, Uredbi o načinu ustrojavanja, sadržaju i vođenju elektroničkog registra razvojnih projekata, inovativnim sadržajima s ciljem razvoja turizma u Vukovarsko-srijemskoj županiji te problematici raspolaganja poljoprivrednim zemljištem po novom Zakonu .

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno