21 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Strossmayerova ulica pobjednik ovogodišnjeg Turnira ulica u Jarmini

Više od autora

- vl promo-

Napeto i uzbudljivo nogometno natjecanje Turnir ulica, s puno neočekivanih obrata, igralo se tri dana u Jarmini.

Iako je po mnogima favorit bila ulica Matije Gupca, prošlogodišnji slavljenik, pobjedu su ove godine odnijeli momci iz Strossmayerove.

„Imali smo najstariju ekipu na turniru. Tako su nas već jednom podcijenili pa smo pokazali karakter“, rekao je Leon Korpar, igrač pobjedničke ekipe, koji smatra da je napravio grešku prošle godine u polufinalu pa se ove želio iskupiti svojoj ekipi i pomoći joj da dođu barem do finala.

„No, evo, osvojili smo turnir“, dodao je Korpar koji je dobio i nagradu za najboljeg igrača turnira. “Nisam se nadao nagradi. Zabio sam dva gola u finalu, više sam iza pokrivao igrače. Mislim da sam prošle godine bolje igrao,“ kaže.

Dragan Šekrst, također član pobjedničkog tima, okitio se titulom najboljeg vratara.

„Bili smo podcijenjeni od svih, pa smo se i sami tako postavili. Pobjede su se nizale same, jedna za drugom i sretni smo što je tako završilo“, rekao je Šekrst u želji da njegova momčad sljedeće godine obrani naslov prvaka.

Pehare za osvojeno prvo mjesto ekipi je dodijelio načelnik Goran Ileković. Drugo mjesto osvojila je ekipa koju su činili momci dvije susjedne ulice pod imenom August i Antun, a treće mjesto pripalo je ulici Vladimira Nazora. Uz Leona i Dragana, nagradu je dobio i Mihael Dumbovečak za najboljeg strijelca koji je igrao za drugoplasiranu ekipu.

„Finale je prošlo super, posjećenost je bila jako dobra, ljudi su bili korektni, nije bilo nikakvih incidenata. Nastavljamo dalje u istom tonu. Nadam se da ćemo se još družiti“, komentirao je završetak turnira Luka Ćurić, jedan od organizatora.


Ovogodišnji turnir organiziralo je Društvo za sportsku rekreaciju „Sportancija”, s ciljem promicanje sporta, rekreacije i druženja mještana Jarmine. Iz tog razloga, pravo nastupa imaju isključivo sadašnji te bivši, ali rođeni Jarminčani.

„Turnir je okupio osam ekipa, odnosno ulica, od kojih su neke bile spojene ili su za njih igrali dečki iz ulica koje nemaju ekipe, tako da možemo reći da su bile predstavljene gotovo sve ulice Jarmine. Među stotinjak sudionika, najmlađi dečki su bili dečki 13 i 14 godina, a najstariji, veterani, već su duboko zagazili u četvrto desetljeće”, rekao je Marko Mikulec, predsjednik DSR „Sportancija“.

Nakon dva dana razigravanja, subota je donijela napetu završnicu.

„Možemo reći da su prva dva dana tu za lagana uigravanja i zauzimanje boljih pozicija za ono sto slijedi u subotu. Smatramo da ovaj koncept natjecanja ima veću draž jer gledatelji podržavaju svoje ulice, susjede koji igraju za njih”, objasnio je Mikulec model turnira.

Turnir ulica nekada je bio glavni ljetni događaj u Jarmini. Zadnje natjecanje održalo se 2015. godine, a šestogodišnju stanku prošle je godine prekinula je upravo „Sportancija“. Nakon vrlo uspješnog turnira, ali i reakcija gledatelje, članovi društva odlučili su i ove godine mještanima priuštiti pravi sportski doživljaj.

„Prošlogodišnje izdanje je označeno kao pun pogodak ako ćemo kao mjerilo uzeti komentare naših mještana. Tako da smo se ponovno odlučili na organizaciju, ovog puta na novoj lokaciji ponajprije zbog lakše organizacije jer imamo veći prostor za popratne aktivnosti koje su upotpunile program poput sportskih i zabavnih aktivnosti za djecu”, pojasnio je Mikulec te dodao da se time nisu zatvorila vrata kultnom igralištu „stara škola” jer ga se namjerava ponovno reaktivirati i na jednom od sljedećih događanja.

Ono što je Mikulec također istaknuo je da su pojedince ulice prepoznale događanje te, unatoč tome što su oslabljene zbog ozljeda, godišnjih odmora ili drugih obaveza, odlučile ispoštovati pravilo da je važno sudjelovati i zabaviti se, a ne nužno i pobijediti.

Danas je na rasporedu turnir u odbojci na pijesku, ujedno i zadnji dan ovogodišnjih Dana sporta u Jarmini. Organizatori se nadaju dobroj atmosferi, ugodnom druženju te vrhunskoj igri, a sve zainteresirane pozivaju da dođu na odbojkaško igralište i uživaju u sportskim aktivnostima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno