6 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Stručno-edukativno savjetovanje Društva Integralne Zaštite – županije Vukovarsko-srijemske

Više od autora

- vl promo-

Danas je u gradskoj vijećnici u Vinkovcima održano stručno-edukativno savjetovanje s temom “Zakonodavstvo u području tlačne opreme”. Događanje je organiziralo Društvo Integralne Zaštite – županije Vukovarsko-srijemske, a savjetovanje su držala ovlaštena inspekcijska tijela u području tlačne i sigurnosne opreme.

Stručno-edukativno savjetovanje namijenjeno je stručnjacima zaštite na radu, specijalistima medicine rada i prije svega poslodavcima. Ova besplatna predavanja otvorila su vrata svim zainteresiranima, a održala su se ispred tvrtke “ALFA inspekt” čiji je direktor, Božidar Čorić, bio i glavni predavač.

“Na predavanju će se moći čuti o osnovnom problemu o kojem se radi kada je riječ o zaštiti na radu. Naime, poslodavci smatraju da ukoliko su zadovoljili sve propise Zakona o zaštiti na radu, da su poduzeli sve mjere predostrožnosti. No, isto tako određene stvari podliježu i Zakonu o tlačnoj opremi. Dakle, nije dovoljno samo poštivati Zakon o zaštiti na radu, mora se poštivati i ovaj Zakon”, rekao je predsjednik Društva Mario Grizelj.Predavanje je bilo podijeljeno u četiri dijela i pokrilo je širok raspon tema vezanih za tlačnu opremu. Počevši od samog Zakonodavstva i obveza poslodavca u području održavanja i provjere sigurnosne i mjerne opreme. Tome je slijedio osvrt na obvezne preglede i ispitivanja tlačne opreme i naposljetku, obveze i ovlaštenja poslodavca u obavljanju poslova propisanih Zakonom o zaštiti na radu.

No, iako je bilo jako puno prijavljenih na savjetovanje, naposljetku ih se većina ipak nije odazvala. “Na našim predavanjima odaziv bude oko 25 do 30 ljudi. Za našu Županiju smatram da je to ipak premalo jer u ovom dijelu imamo firmi koje bi trebale biti prisutne”, smatra Grizelj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno