Nakon godina najava, obećanja i dvije godine radova, u potpunosti je izgrađen i opremljen Studentski dom Leopold u Vukovaru koji će tijekom studenog primiti svoje prve korisnike. U izgradnju i opremanje doma uloženo je oko 23 milijuna kuna sredstava osiguranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u narednih nekoliko dana i tjedana bit će ishodovana uporabna dozvola doma te raspisan natječaj.

Studentski dom Leopold prostire se na 2300 četvornih metara i imat će kapacitet 108 ležajeva raspoređenih u 50 dvokrevetnih i 8 jednokrevetnih soba. Sobe su klimatizirane i svaka ima svoju kupaonicu, opremljene su i s mini kuhinjom, televizorom, radnim prostorom te Internet pristupom. Dvije dvokrevetne sobe prilagođene su potrebama osoba sa invaliditetom.

Studenti će moći koristiti i informatički kabinet koji je opremljen sa računalima i pisačem kao i zajednički dnevni boravak za druženje, praonica, glačaonica rublja, a moći će unajmljivati i pet električnih bicikala kao ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava. Na samom krovu zgrade smještena je solarna elektrana čime se osigurava korištenje obnovljivih izvora energije, a istovremeno doprinosi zaštiti okoliša. Očekuje se kako će se cijena smještaja za studente kretati između 300 i 400 kuna mjesečno