29. studenoga u prostorijama Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije održan je trening pod nazivom “Socijalne inovacije”. Trening transnacionalnog partnerstva je održan u okviru projekta Transnacionalna suradnja s ciljem transformacije znanja u utržive proizvode i usluge za održivo dunavsko društvo budućnosti – Made in Danube, koji Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije provodi s 18 partnera iz 10 zemalja.

Trening je okupio 20-ak predstavnika malih i srednjih poduzetnika, učilišta i znanstvenog sektora, a glavni cilj bio je podučiti sudionike osnovnim pojmovima i temeljnim pretpostavkama za stvaranje inovativnih rješenja, istovremeno jačajući i razvijajući viziju, znanja, vještine i sposobnosti potrebne za suočavanje s aktualnim i novim izazovima. Trening je dao i uvid u koncepte, teorije i alate ključne za razumijevanje zašto i pod kojim okolnostima socijalne inovacijske inicijative uspijevaju ili propadaju, procese upravljanja inovacijama te identifikaciju ključnih područja i konkretnih koraka za optimizaciju krajnjih rezultata.

Stručno predavanje su održali projektni partneri, Centar za socijalne inovacije iz Beča, uz niz interaktivnih praktičnih primjera inovativnih rješenja i vježbi za polaznike.