2 C
Vinkovci
Četvrtak, 2. veljače 2023.

Šumski – novi singl i odbrojavanje do kraja crowdfunding kampanje!

Više od autora

- vl promo-

Crowdfunding kampanja zagrebačke grupe Šumski bliži se kraju! Kampanja traje do četvrtka 30.6. u ponoć, a momcima fali još malo do cilja – prikupljanja dijela sredstava za novi Šumski album “Kolobari” koji će biti objavljen na jesen.

A četiri godine nakon objavljivanja uspješnog albuma “Ostrvo ledenog kita”, Šumski nam se ponovno javljaju, ovaj put singlom “Vinodol” kojim najavljuju novi album.

ŠUMSKI, 2022 | credit: Začarana Močvara/Geenger Records promo

Zvučnu sliku Vinodola krase repetetivni rif na basu i gitari, sirovi zvuci saksofona i plesni ritam bubnja. Repetetivnost rifova podcrtava tematiku teksta pjesme koji se poigrava besmislenošću svakodnevne egzistencije u suvremenom društvu u kojem vlada surovi egoizam i konzumerizam.

Apelom za solidarnije društvo u vidu mikro provokacije sjećanja na ono prošlo koje je tu solidarnost imalo upisano barem u svojim postavkama, Šumski se trude izići iz tjeskobnih krugova u san ili u snove o nekom boljem društvu.

U pjesmi Vinodol gostuju dvojica odličnih muzičara – američki jazz saksofonist Dan Kinzelman i talijanski heavy metalac sklon klasičnoj glazbi Giuseppe Iampieri, na čembalu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno