30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

SUN U ponovno oduševljava

Više od autora

- vl promo-
Nakon što je sa singlovima “Day After Day” i “When Everything Goes Down” iskočila kao jedno od značajnijih imena nove domaće plesne scene, SUN U ponovno pomiče granice.

Pomicanje letvice uvijek se treba događati na osobnom nivou – to shvaća i Sanja Šiljković, umjetničkog imena SUN U, koja se novim singlom mogla smjestiti ondje gdje je utabala put s prethodna dva, no to onda ne bi bio osobni izazov.

Sanja Šiljković a.k.a. SUN U, 2018. (spot Hurricane) / Photo: BroPromotion press

Novi singl “Hurricane” stoga i dolazi baš tako – kao uragan kreative iz multimedijalne radionice ove mlade Zagrepčanke. Ovoga puta SUN U odlučila je sve uzeti u svoje ruke pa je tako cijela pjesma, kao i prateći videospot, njenih ruku i talenta djelo. Videospot je snimala sama u stanu, a potom ga montirala, animirala i napravila intrigantno i pomalo neuobičajeno djelo za naše prostore.

Kada si solo igrač, često se susrećeš s nesigurnostima, a da je stvaranje pjesme “Hurricane” na neki način samoispunjujuće proročanstvo vidimo ako obratimo pažnju na riječi.

“Hurricane” u sebi nosi snažnu poruku svijetu koji je previše zabrinut, u panici i mentalno nestabilan. Pitanja o povezanosti tijela i duha, izgubljenosti i osjećaja da smo sami sebi stranci provlače se kroz pjesmu koja ipak nosi važnu i snažnu poruku – moguće je pronaći snagu u svojim slabostima, ostati čvrsto stajati dok ne prođe uragan i izgraditi novo na temeljima prihvaćanja sebe.

Sanja Šiljković a.k.a. SUN U, 2018. / Photo: BroPromotion press

“Koliko god jaki bili, ujedno smo sami sebi najveća slabost. Kroz autodestruktivnost sami sebi uvijek nanosimo više štete nego što to čini okolina. Upoznati sebe, prihvatiti se i voljeti ono što jesmo jedini je način za preživjeti taj uragan” – kroz pjesmu poručuje SUN U.

U tom smjeru pjesmu prati i videospot koji Sanja objašnjava:

“Kako se u pjesmi obraćam sama sebi, tako sam i u videospotu ‘sukobila’ dva entiteta iste osobe, povukla paralelu kroz materiju, fizičku i energetsku – metaforički mračna strana predstavlja dušu, ne kao nešto negativno, već kao čistu percepciju duše, ono što je fizički nevidljivo i neopipljivo i što postoji samo u česticama, čista energija; dok je drugi dio entiteta naše fizičko tijelo vidljivo okolini, uz pitanja odgovara li naša fizička forma osobnosti i obrnuto. Kroz taj dvostrani odnos htjela sam ispričati svoje shvaćanje odnosa između unutarnjeg, skrivenog (duše) i vanjskog fizičkog tijela, odnosa svijesti da jedno u drugome egzistira, uz krajnju poruku kako osobno zadovoljstvo i sreća nastaje kad čovjek prihvati samog sebe, a i to je onda tek početak svega.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno