Foto: Milka Grozdanić
Nova glazbena suradnja između sastava Sunnysiders, predvođenog iskusnim glazbenim snagama, Borisom Hrepićem – Hrepom i Antonijom Vrgoč – Rolom, i diskografske kuće Dancing Bear započinje moćnom blues poslasticom “You’re not that good for me to cry”.
Blues je ono zbog čega vaša gitara plače, drhti i vrišti. Blues ima sve što vam treba da izrazite svoje osjećaje. A da ljubav nije igra, to djeca znaju bolje od odraslih. Upravo je pjesma “You’re not that good for me to cry” inspirana nevinim ljubavnim trokutom u vrtićkoj dobi i malim zavodnikom kojem jedna prijateljica za igru nije dovoljna.
“Ideja za pjesmu nastala je ispred naše zgrade. Upravo smo izašli u šetnju s našom kćerkicom i putem sreli njezinog malog prijatelja s kojim je dogovorila igru poslije vrtića. Dogovor je bio da ga pričeka da završi njegova smjena u vrtiću kako bi se otišli kod njega igrati, no ugledala je malog “zavodnika” kako na igru u posjet doma vodi drugu prijateljicu. Ova smiješna mala anegdota o kompleksnosti ljubavnih odnosa od malih nogu potakla je Rolu i mene da u trenutku napišemo pjesmu, koja je ujedno naša druga autorska suradnja nakon pjesme “Keep the Blues Alive” koju smo napisali za 35. izdanje International Blues Challengea. Pjesma je, poput ove, snimljena u jednom od najslavnijih svjetskih studija, Ardent Studios u Memphisu”, otkriva Boris Hrepić – Hrepa.
Ovu glazbenu poslasticu otvara moćna solaža svjetski priznatog gitarista i producenta hrvatskog porijekla Yogija Lonicha, koji je tijekom zavidne glazbene karijere surađivao s mnogim vrhunskim imenima kao što su Chris Cornell, Cat Stevens, Shakira, Alanis Morissette i drugi.
“Yogi je fenomenalan lik i naš dragi prijatelj. Kako je pjesma nastala u trenu, ulovili smo ga taman pred odlazak na veliku stadionsku turneju u Kinu. Poslali smo mu demo snimku, a on je već prilikom presjedanja na aerodromu u Beču poslao raspisan notni zapis, a istu večer iz hotelske sobe u Šangaju stigla nam je gotova snimka. Jednakom brzinom nastao je i naš novi album, prepun zanimljivih priča i anegdota, koji ćemo uskoro predstaviti preko naše nove diskografske kuće Dancing Bear”, ističu Rola i Hrepa.
Ovim albumom Sunnysiders su nesumnjivo spremni ostaviti još snažniji potpis u povijesti hrvatskog bluesa. Više informacija donosimo uskoro a u nastavku poslušajte pjesmu.