34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Sunnysiders sutra na promociji albuma u Hard Placeu

Više od autora

- vl promo-

m_sunnysiders_single_nemoj-reci-nista-vise_ST

Nakon objave albuma ’10 kartolina s daleke obale’ i uspješne ovoljetne koncertne promocije u Splitu te diljem Dalmacije (tijekom koje su uspjeli snimiti i pjesmu ‘Dioklecijane Ave’ za festival  Dani Dioklecijana) Sunnysidersima je došlo vrijeme i za kontinentalnu promociju, koja će se održati sutra u utorak, 6. prosinca u zagrebačkom klubu Hard place. Nastup počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

U sklopu promocije bit će prikazan i kratki dokumentarni film ‘Bluesšestvije’ o blues povijesti Hrepe i poveznici Daleke obale i Sunnysidersa. Uz to, održat će se i premijera videospota ‘Nemoj reći ništa više’, drugog singla s hvaljenog albuma ’10 kartolina s daleke obale’. Spot je snimio i režirao Miki Nopling.
Na albumu ’10 kartolina s daleke obale’ se nalazi 10 bluesy obrađenih i prearanžiranih pjesama Daleke obale, sniman je u studijima MF u Splitu i HansSound u Zagrebu, snimatelji su Goran Gubić Hans i Miki Nopling, koji potpisuje i glazbenu produkciju.

‘Ako ste mislili da ste u bluesu čuli sve, grdno ste se prevarili, a ’10 kartolina s daleke obale’ upravo to potvrđuje. S poznatim i manje poznatim pjesmama Daleke obale Sunnysidersi predvođeni Hrepom učinili su pravo malo čudo. Naime, glazbena forma je apsolutno drugačija od svega što ste dosada čuli, a povrh svega pjesme su ‘bolesno’ slušljive i pristupačne za široki dijapazon slušateljstva, a ne samo za poklonike bluesa.’ [Mladen Lončar, Soundguardian].

Kao i svakog utorka, blues večer u Hard Placeu otvorit će sastav Ben Dover, a nakon Sunnysidersa nastupit će sastav B# Band.

Sunnysidersi iza sebe imaju album nominiran za diskografsku nagradu Porin (‘Licence to Blues’, Spona, 2011.), pobjednici su ‘2nd Croatian Blues Challengea’, prvi su hrvatski bend koji je ušao u polufinale najvećeg svjetskog blues natjecanja “International Blues Challengea’ u prijestolnici bluesa, Memphisu, predstavljali su HR blues na ‘European Blues Challengeu’ u Toulouseu, objavili su ‘pravu pravcatu’ čokoladnu ploču koja svira, a nastupaju u postavi Boris Hrepić Hrepa (vokal, gitara, ukulele, benđo, usna harmonika, stomp), Antonija Vrgoč – Ro La (vokal, gitara, perkusije, stopm), Goran Gubić – Hans (gitare) i Igor Paradiš – Šparka (cajon, udaraljke).

SUNNYSIDERS: NEMOJ REĆI NIŠTA VIŠE [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno