Dubrovačko-neretvanska županija, već tradicionalno, svake godine donira deset tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prošle godine je Vukovarsko-srijemska županija, na ovu prijateljsku gestu, prvi puta uzvratila s poklonom od pet tona jabuka, a isto je učinila i jučer, kada je župan Božo Galić uručio županu Dubrovačko-neretvanske županije Nikoli Dobroslaviću također pet tona jabuka.

Ovom prilikom župan Dobroslavić je istaknuo kako dvije županije imaju odlične odnose koje žele još više razvijati. “Pokušavamo što je više moguće zajednički surađivati i povezivati proizvodnju u Slavoniji s turizmom u Dubrovniku. Donacija jabuka kao što je i naša donacija mandarina pokazuje kakvi su to odnosi. Sve skupa je 40-ak subjekata kojima je podijeljena donacija”, rekao je župan Dobroslavić. Napomenuo je kako se sve više razvija svijest o zdravoj hrani te kako potrošači i hotelijeri traže ove proizvode bez obzira na njihovu nešto višu cijenu. “Ljudi sve zdravije jedu i vjerujem da će uz ovakve poteze slavonska hrana biti sve češća na našim stolovima”, poručio je Dobroslavić. “Želimo da naši proizvodi dođu ovdje, ali i njihovi kod nas. Nije nam potreban loš uvoz, a konkurentni smo i sa cijenom”, istakno je ovom prilikom župan Galić.