Vodeći partner, Općina Stari Jankovci, s partnerima Općinom Tovarnik, Razvojnom agencijom Žepče, Unijom poslodavaca Crne Gore i Centrom kompetencija za istraživanje i razvoj započeo je 01. kolovoza s implementacijom projekta pod nazivom “Enhancement of competitiveness of transnational business competence centers and networks-centrikomNET”, u prijevodu “Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža-centrikomNET”.

Projekt je odobren u okviru drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. Cilj projekta je ojačati organizacije za poslovnu podršku u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Zeničko-dobojskom kantonu i Podgorici primjenom inovativnih modela i pristupa za povećanje konkurentnosti lokalnih MSP-a.


Očekivani rezultati projekta su, razviti jedan transnacionalni poslovni klister, poboljšati poslovne kompetencije zaposlenika te nezaposlenih osoba kroz programe obuke i praktičnog mentoriranja, steći znanje o uvođenju novih tehnologija i inovativnih rješenja u poslovanju MSP-a kroz pilot projekte, te nadograditi model prekograničnog partnerstva javnog, privatnog i istraživačkog sektora za pristup i razmjenu kompetencija, iskustava i znanja za povoljno poslovno okruženje.
Trajanje projekta je 24 mjeseca, a ukupan proračun je 659.563 eura, od čega EU financira 85% dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.

“Implementacija ovoga projekta još je jedan od načina kako Općina Stari Jankovci želi pridonijeti povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva te jačanju poslovnih kompetencija stanovništva kako bi osigurali njihovu egzistenciju i razvoj”, poručuju iz ove Općine.