26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Suspiria – prvi pogled na remake kultnog horora

Više od autora

Amazon je predstavio prve fotografije iz remakea filma “Suspiria” kojega je režirao Luca Guadagnino, a koje prikazuju Dakotu Johnson. Original iz 1977. godine režirao je Dario Argento.

Ostatak glumačke postave remakea čine Tilda SwintonChloë Grace Moretz, Mia Goth i Jessica Harper. Harperova je u izvornom filmu glumila američku balerinu Suzy Bannion koja pohađa prestižnu njemačku akademiju koja postaje poprište sablasnih događaja, nadnaravnih sila i ubojstava.


Originalni film “Suspiria” predstavljao je prvi dio Argentove neslužbene triologije o zlim silama koje žele doći na zemlju (drugi je Inferno, a treći Mother of Tears). Osim Jessice Harper, u filmu su se pojavljivali Stefania CasiniFlavio BucciMiguel BoséAlida ValliUdo Kier i Joan Bennett kojoj je ovo ujedno bila i posljednja uloga.

S glazbom koju je kreirao progressive band Goblin, te zbog vizualnih efekata, jedinstvenog stila i korištenja živih boja, postao je Argentov najuspješniji film svih vremena i bio nominiran za Saturn nagradu u dvije kategorije: za najbolju sporednu glumicu (Benett) 1978. i za Best DVD Classic izdanje 2002. godine.

Ubraja se u kultne horore koje je magazin Entertainment Weekly svojevremeno proglasio 18. najstrašnijim filmom svih vremena. Film će se u kinima diljem svijeta početi prikazivati početkom studenog ove godine. [Filmofil]

Povezani članci

Posljednje objavljeno