23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Susret s blogericama Ellom Hasel i Marijom Bratonja

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U osnovnoj školi Mitnica u Vukovaru u subotu, 3. lipnja, održana je završna aktivnost projekta „A sad – čitam!“ 2.

Ovaj projekt poticanja čitanja provodi se drugu školsku godinu među učenicima od 5. do 8. razreda, učiteljima hrvatskoga jezika i školskim knjižničarima Vukovarsko-srijemske, ali i drugih županija u RH, a uključuje i sudionike iz BiH.

Većina mjesečnih aktivnosti odvija se na Twinspeceu na ESEP platformi (Europskoj platformi za školsko obrazovanje), online susretima na MS Teamsu-u i putem društvenih mreža, ali je završna aktivnost ipak održana uživo.

Foto: A sad – čitam! 2

Pod nazivom “Susret s blogericama” predstavile su se čitateljske blogerice Ella Hasel, učenica 2. razreda vinkovačke gimnazije, voditeljica bloga Knjiški recenzeRAJ i Marija Bratonja, školska knjižničarka Ekonomske škole iz Vukovara, voditeljica bloga Mali čitači.


Sve što imaju za reći o svojim blogovima, o čitanju, razumijevanju čitanja, načinu predstavljanja knjiga, pisanju recenzija,  književnim i drugim preporukama  u ugodnom druženju i razgovoru prenijele su za 60-ak okupljenih učenika iz 10 škola naše županije i njihove mentorice, školske knjižničarke i učiteljice hrvatskoga jezika. Nakon susreta uslijedilo je ugodno druženje i razmjena čitateljskih iskustava svih okupljenih kao i ostavljanje poticajnih poruka o knjigama i čitanju kao trajni trag na susret” ističu koordinatorice projekta Darija Benaković iz škole domaćina i Zrinka Jurić iz OŠ Vladimira Nazora iz Vinkovaca.

Foto: A sad – čitam! 2

Obje su iznimno zadovoljne svim rezultatima i aktivnostima projekta kao i subotnjim druženjem te zahvaljuju pročelnici za društvene djelatnosti i obrazovanje doc. dr. sc. Jadranki Mustapić Karlić na financijskoj i drugoj podršci u provedbi ovog susreta.

Foto: A sad – čitam! 2
Foto: A sad – čitam! 2

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno