Teniski klub Vinkovci je smješten u športskom centru Lenije, skoro u samom centru Vinkovaca. Ima 13 terena, od čega 9 vanjskih i četiri terena u dvorani. Početkom tjedna u rad je pušten sustav za automatsko uključivanje-isključivanje rasvjete na teniskim igralištima, a koji je povezan s aplikacijom za rezervaciju termina.

Sustav je podešen tako da provjerava rezerviranost pojedinog termina/igrališta i dnevnu razinu svjetlosti te osnovom toga obavlja automatsko uključivanje rasvjete na igralištu. Nakon isteka termina sustav će ukoliko naredni termin nije zauzet, automatski isključiti rasvjetu poslije pet minuta, a što igračima daje dostatno vremena za mrežanje i uređivanje igrališta.

“Ovime je Teniski klub Vinkovci vjerojatno postao prvi klub u Republici Hrvatskoj sa ovakvim sustavom, a s obzirom na to da je sustav nov i tek pušten u pogon postoji mogućnost mogućih pogrešnih odrada te molim sve igrače za mrvicu razumijevanja.”, rekao je predsjednik Teniskog kluba Vinkovci Mario Brkić.

Kako je došlo do popuštanja epidemioloških mjera, te se može igrati na vanjskim teniskim terenima, Teniski klub ”Vinkovci” pokrenuo je ponovo Klupsku ljetnu ligu koja je okupila iznimno jake tenisačice i tenisače. Iz kluba ističu da ligu čine poznati vinkovački tenisači poput Eme Midžić, Roberta Marića, Ene Čopčić, Luke Cenera, Ivana Ergotića, Igora Balaša, Darka Mataka, Kristiana Ikić, te mnogih drugih koji su osvajali razne teniske turnire.

Na kraju kompletno odigrane Ljetne lige, a čiji se završetak očekuje krajem kolovoza organizirati će se Otvoreno prvenstvo kluba, a najboljim igračima uručiti će se nagrade.Riječ je o prvenstvu koje se, nakon pauze od više godina, igra drugu godinu za redom. Očekuje se kako će prvenstvo i ove godine okupiti veliki broj sudionika te da će biti prikazana visoka razina kvalitete tenisa.