Sutra četvrti Dan otvorenih vrata projekta “I ja sam sportaš”

0
352

Projekt „I ja sam sportaš“ došao je do novog Dana otvorenih vrata, četvrtog po redu u sklopu kojega će sportaše i sportašice s poteškoćama u razvoju ovoga puta ugostiti Plivački klub “Barutana” Vinkovci. Zainteresirani građani koji žele čuti više o projektu mogu se pridružiti sutra u 18 sati na bazenima “Lenije” gdje će pripadnici ciljne skupine pokazati što su naučili na treninzima plivanja.

Kako bi se i osjetljive skupine našega društva, odnosno osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju, uključile u zajednicu i bile njezin ravnopravan član, Športski savez invalida grada Vinkovaca pokrenuo je inicijativu i u ožujku prošle godine počeo provoditi projekt „I ja sam sportaš“ u sklopu kojega su održana tri Dana otvorenih vrata.

Zahvaljujući Danima otvorenih vrata naši građani imaju priliku upoznati se s cijelim projektom i na licu mjesta se uvjeriti na koji način se radi s djecom s poteškoćama u razvoju koja spremno pokažu što su sve naučila. Tako se uključuju u zajednicu kroz besplatne treninge atletike, biciklizma, stolnog tenisa, streljaštva, plivanja i taekwondo – a, a sutra će pokazati svoje vještine u plivanju.

Projekt “I ja sam sportaš” provodi Športski savez invalida grada Vinkovaca zajedno sa svojim partnerima: Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci, Biciklistički klub osoba s invaliditetom “Bosut” Vinkovci, Plivački klub “Barutana” Vinkovci, Stolnoteniski klub “Dom” Vinkovci, Streljački klub osoba s invaliditetom “Kristinka Matičić” Vinkovci, Taekwondo klub “Sajnami i Grad Vinkovci. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.