24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Sutra i prekosutra 3×3 basket groznica u najstarijem europskom gradu

Više od autora

- vl promo-

Vinkovci će sutra i prekosutra po treću godinu u nizu pokraj Bosuta na parkiralištu Hotela Slavonije ugostiti spektakl pod obručima. Basket 3×3 karavana ponovno je u gradu, a za novo izdanje turnira priređeni su i pokoji noviteti.

„Sve je spremno za početak, danas postavljamo 3×3 teren, a sutra konačno krećemo s utakmicama. Ovogodišnji KidsDay krenut će već oko 15 sati, stoga pozivam svu djecu koja se bave košarkom da dođu na turnir, ali i onu koja se ne bave ovim sportom, možda se zaljube u košarku i sport općenito. Standardno će na turniru igrati juniori i seniori, ali zaigrat će i žene. One su srčane, borbene, imaju osjećaj za kolektiv i prostor, tako da smatram da će ženska 3×3 košarka biti zanimljiva”, rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Očekuje se dolazak 12 do 14 ekipa, prvog dana turnira igrat će se po skupinama, a subota je rezervirana za drugi dio natjecanja. Nažalost, neke ekipe otpale su zbog ozljeda, primjerice, jedna je trebala potegnuti iz Njemačke, no svoj nastup morala je odgoditi. Romić naglašava kako Grad Vinkovci uvijek podupire sport koji je bitan za razvoj mladih

„Oni na taj način uče i stječu radne navike i obaveze, uče se nositi s porazima, ali i kako dostojanstveno slaviti pobjedu. Također, ono što je najbitnije, kroz sport mladi stječu neraskidiva prijateljstva, najbolja prijateljstva su iz dječačkih i sportskih dana, a kada dođemo u određene godine naši prijatelji iz sporta stoje nam na raspolaganju kada treba pomoći”, kazao je.

Vinkovački turnir iz godine u godinu raste pa je tako po prvi puta stekao status Lite Questa što znači da pobjednik ide na završnicu u Šibenik, ali i na Challenger u Španjolsku. Osim našeg grada, ove godine takvu čast imaju samo Hvar i Zaprešić.

„To nam je još samo jedno priznanje da je naša organizacija na vrhunskoj razini i da naši građani vole košarku i sport. Meni je želja dovesti Challenger u Vinkovce, cijelu priču tako bi podigli na još jednu višu razinu, a to bi značilo dolazak kvalitetnijih ekipa, ali i veći nagradni fond”, istaknuo je Romić.

I na ovom izdanju Vinkovčani će imati svoje ekipe, a za visok plasman ponekad je potrebna mala doza sreće. „Siguran sam da će naši Vinkovčani dati sve od sebe i ostvariti visoki plasman. Možda će baš naša juniorska ili seniorska ekipa ići u Šibenik i Španjolsku”, optimistično će Romić.

Organizatori događaja i ovoga puta misle na publiku pa je tako ponovno pripremljen kutak gdje će posjetitelji moći doći do osvježenja u vidu sokova, vode i piva, a jedan prostor će biti rezerviran i za fast food. To su zapravo i osobnosti urbanog sporta, a zasigurno će ponovno biti odlično druženje između igrača i publike.

„Veselim se uputiti poziv djeci, mladima, ženama, muškarcima za sve koji vole košarku, ali i koji će tek prepoznati čari loptačkog sporta pod obručima, da dođu u Vinkovce na 3×3 spektakl. Bodrite našu, ali i gostujuće ekipe, idemo još jednom pokazati da su Vinkovci odlični po organizaciji, ali i da imamo najbolju publiku što nam je već potvrđeno u 3×3 Toura”, zaključio je Josip Romić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno