17 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Sutra počinje 7th Zagreb International Blues Festival

Više od autora

- vl promo-
m_zagreb-international-blues-festival-2_IS

Sutrašnjim koncertom u zagrebačkom klubu Hard Place počinje događaj koji domaći ljubitelji bluesa cijelu godinu čekaju – sedmi Zagreb International Blues Festival. Vodeći nacionalni blues festival donosi pet dana vrhunske glazbe i posebnu poslasticu – četiri nastupa iznimnog gitarista Erica Sardinasa!

Sutra će se u Hard Placeu održati večer ‘Blues for You’ posvećena osnivaču udruge Hrvatske blues snage Draženu Buhinu Buhi. Tu će prigodu uveličati koncertna promocija hvaljenog, za Porina nominiranog albuma ‘For a Friend & Brother’ Tomislava Golubana i Nebojše Buhina posvećenog upravo frendu i bratu Buhi. Uz njih će nastupiti kućni HP/ZIBF sastav Ben Dover, a istu večer će Tibor Nađ iz Novog Sada predstaviti svoju knjigu ‘Isceljujuća moć bluesa’. Umjesto prethodno najavljenog nastupa grupe BeBlue iz Rovinja će Tibor Nađ zasvirati sa svojim zagrebačkim prijateljima, a nakon toga slijedi ‘jam session’ majstora bluesa.

Srijeda (27.4.) i četvrtak (28.4.) u Hard Placeu su rezervirani za velikog Erica Sardinasa. U srijedu će prije njega nastupiti naš hvaljeni i nagrađivani gitarist Eduard Jimmy Matešić, a u četvrtak Tony Lee King, ovogodišnji solo/duo predstavnik Hrvatske na International Blues Challengeu u Memphisu, koji će ovom prilikom promovirati svoj novi singl ‘Shine on Me’. Nakon zagrebačkih koncerata, Eric nastavlja hrvatsku klupsku turneju nastupima u splitskom Judinom drvu (petak, 29.4.) i pulskoj tvrđavi Kaštel (subota, 30.4.).

Eric Sardinas
Eric Sardinas

U petak, 29.4., zagrebački program ZIBF-a seli u Pivanu gdje će Sunnysiders premijerno predstaviti pjesme Daleke obale u novim, dakako blues aranžmanima. Bit će tu i dodatno predstavljanje knjige Borisa Hrepića Hrepe ‘Našao sam dobar bend’ koja je privukla mnogo medijske pozornosti pa se s nestrpljenjem očekuje ovaj nastup nazvan ‘S daleke obale bluesa’. Sunnysidersi će premijerno live izvesti i singl i prikazati videospot ‘Ona zbori’, koji će objaviti dan prije nastupa u Pivani.

Čast da zatvore sedmo izdanje Zagreb International Blues Festivala je pripala grupama B# Band, Be Ha Ve i Crossroads, koji će u subotu, 30.4. svirati u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory koji je već višegodišnja tradicionalna lokacija na kojoj se blues više nego dobro osjeća.

Ulaz na sve dane ZIBF-a osim na koncerte Erica Sardinasa je slobodan. Još je ostalo vrlo malo ulaznica za nastupe Sardinasa, a prodaju se u Hard Placeu, Rockamarku i Dirty Old Shopu po 110 kn.

VIDEO: Eric Sardinas & Big Motor: Blues Garage (Live)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno