Foto: Teatar To Go press
U sklopu Adventskog utorka u kazalištu (GK Joza Ivakić), sutra 15. prosinca s početkom u 18:00 sati, bit će održana predstava za djecu Teatra TO GO iz Osijeka – BOTANIČARI. Predstava se održava prema svim mjerama i preporukama stožera civilne zaštite. Na ulasku u kazalište posjetiteljima će se mjeriti temperatura a maksimalni broj slobodnih mjesta ograničen je na 60 mjesta.
“Botaničari” je komedija o običnim ljudima koji postanu eko junaci. Pronalaskom sjemenki iz doba dinosaura, botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik vrtlar Borko kreću u akciju spašavanja zemaljske kugle od ekološke katastrofe i sigurne propasti. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslije nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme drevne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu. Ključ je pronaći vlastiti način kako da se očuva okoliš.
U svijetu klimatskih promjena predstava poziva djecu na djelovanje i donosi im priču o eko junacima kojima je potrebna pomoć publike. Predstava je edukativna i interaktivna. Likovi zajedno s publikom uče i dolaze do rješenja za dobrobit okoliša. Zajedno će proći osnove razvrstavanja, sortiranja i prenamjene otpada.
Glumac Ivan Pokupić dobitnik je nagrade za najboljeg glumca na 6. Festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu, za ulogu Borka.
Autor i redatelj je Goran Smoljanović koji igra i ulogu botaničara Florijana Stolisnika.
Predstava u Vinkovce dolazi u organizaciji umjetničke udruge Asser Savus.