Nakon prošlotjednog remija 1:1 u Ivankovu protiv Bedema i visoke pobjede od 3:0 u Vinkovcima protiv Orašja, Cibalia će sutra u Osijeku odigrati trokružni turnir protiv BSK iz Bijelog Brda i druge momčadi Osijeka.

“Baš kao i pretprošli vikend, dio igrača je odigrao prvih 60, a dio drugih 30 minuta, dok je sutradan bilo obrnuto. Oni koji su igrali 30 u Ivankovu, u nedjelju su na našem terenu igrali 60 minuta. Igrači su ponovno bili na visini zadatka i zadovoljan sam kako smo odigrali ove dvije utakmice, momčad je dobro reagirala i dečki su odradili ono što smo se dogovorili. U Ivankovu smo igrali dosta tešku utakmicu protiv kvalitetnog protivnika, kojeg dobro poznajemo iz naše lige, rezultat je takav kakav je, ali bilo je i puno pozitivnih stvari. Protiv Orašja vidjeli smo vrlo dobru utakmicu, igrači su ispoštovali sve zadatke koji su bili pred njima i zasluženo nadigrali protivnika koji je član 2. lige BiH, odnosno rang su iznad nas. Novi igrači su opet pokazali da neće biti samo prinove, nego prava pojačanja, dobro su se uklopili i odlično funkcioniraju s ostatkom ekipe”, zadovoljan je trener Petar Tomić.

S ovakvim tempom priprema u vinkovačkom trećeligašu nastavili su i ovaj tjedan. Naime, uz naporne treninge preko tjedna, sutra će dakle odigrati dvije pripremne utakmice u Osijeku. Međutim, ovoga puta to nisu samo pripremne utakmice, nego svojevrsna generalka pred početak drugog dijela sezone. Odigravanje utakmica zamišljeno je odraditi kroz trokružni turnir koji bi se trebao odigrati u istom danu, pa će tako Vinkovčani sutra snage odmjeriti s drugom ekipom Osijeka u 13 sati i s BSK iz Bijelog Brda u 15 sati.

“Bliži se početak nastavka sezone i moramo raditi sa što većim intenzitetom, stoga su ovakve pripremne utakmice idealna prilika za uigravanje momčadi. Ovi protivnici su idealni za generalnu probu, jer radi se o vrlo dobrim momčadima koje znaju igrati nogomet. Vrlo je važna i činjenica da obje utakmice igramo na gostujućem terenu, a to je dobra prilika da se igrači privikavaju na takve utakmice, jer nije isto igrati u Vinkovcima, gdje se svi zatvore i čekaju svoju priliku iz kontri i u vani, gdje su momčadi ipak hrabrije i pokušavaju napasti. Što se tiče ozljeda, stanje je dobro, oporavio se Blaž Tustonjić, a jedino nedostaje Kerić, koji je upitan čak i za cijelu polusezonu”, pojašnjava Tomić.

Podsjetimo, Cibalia će nastavak sezone otvoriti u Jurjevcu gdje će joj domaćin biti Zrinski. Utakmica će biti odigrana u subotu 2. ožujka, s početkom u 15 sati.