24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Sutra u Andrijaševcima započinju 12. Bosutski dani

Više od autora

- vl promo-


12. Bosutski dani, Dani Rokovaca i Andrijaševaca, sve značajnija manifestacija koja iz godine u godinu privlači i sve veći broj posjetitelja započinje sutra i trajat će do 26. lipnja. Očekivanja su velika, a vjerujemo kako će ih opravdati vrlo bogatim programom.

Od petka do nedjelje Rokovčani i Andrijaševčani, ali i njihovi gosti, ponovno će uživati u brojnim događanjima ove manifestacije. Za danas nas očekuje četvrti po redu Festival dramskih družina osnovnih škola, na kojemu će sudjelovati osnovne škole iz Vukovara, Vinkovaca i Andrijaševaca dok je Svečani program predviđen je za subotu, 25. lipnja.

U 9 sati započinje defile i okupljanje pripadnika postrojbi u kojima su sudjelovali mještani Općine sa svečanim zastavama te nakon toga okupljanje uzvanika koji će zajedno položiti vijence kod Memorijalnog križa u Rokovcima. Prigodni program u režiji prof. Ane Cvenić nastavlja se odmah nakon svete mise kada slijedi i Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Bogat program neće zaostati ni prvog dana ove manifestacije. Od slikarske kolonije i turnira u beli, šahu, boćanju i pikadu do Biciklijade, Fišijade te koncerata Klape Intrade i Tomislava Bralića i TS „D-mol”. Udruga žena “Žena” obavit će kontrolu šećera i krvnog tlaka, a bitno je istaknuti i natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca.

Od kulturnih, sportskih i brojnih drugih događanja, za sve dobne skupine, u tri dana ovogodišnje manifestacije svatko će moći pronaći nešto za sebe.

“Općina ima 20 aktivnih udruga na čiji smo rad izuzetno ponosni, a manifestacija je idealna prilika pokazati njihov angažman i zajedništvo na koje se uvijek možemo osloniti”, rekao je načelnik Ante Rajković prilikom prošlogodišnjih 11. Bosutskih dana. Ostatak programa možete pogledati u nastavku članka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno