-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Sutra u parku akcija Dar za glas

Više od autora

- vl promo-

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih roditelja TRN pozivaju građane da u subotu, 3. prosinca, posjete njihov štand s kolačima koji će biti smješten u središnjem gradskom parku od 10 do 13 te od 18 do 20 sati.

Cilj akcije je humanitaran – nabavka uređaja Tobii Communicator kojega su TRNovci nedavno predstavili u Gradskoj vijećnici, a koji bi jednoj njihovoj članici pomogao izraziti svoje potrebe i želje, ali i komunikaciju.

“TRNovci su počeli stvarati jednu posebnu priču, uz pomoć svih vas dobrih ljudi možemo ju pretvoriti u Božićno čudo”, poručili su na početku prikupljanja donatorskih sredstava.

Foto: TRN

Tobii Communicator je softverski paket za potpomognutu komunikaciju koji tekstove i simbole pretvara u razumljiv govor, odnosno uređaja koji omogućuje komunikaciju pomoću pogleda osobi koja ne može govoriti. Cilj mu je pružiti podršku osobama s različitim motoričkim i kognitivnim poteškoćama kako bi mogli voditi neovisnije i bogatije živote. Cijena jednog ovakvog uređaja je 45.000 kuna pa su članovi pokrenuli akciju pod nazivom „Dar za glas” kako bi se prikupili sredstva, a provodit će ju dok ne skupe potreban iznos.


“Naša želja je jednoj majci omogućiti da čuje prvi put želje svoga djeteta. Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, TRNovci će biti na štandu u centru, čekat ćemo vaše donacije s kolačima, širokih osmijeha. Božićno čudo nam je potrebno jer Tobii s blagdanskim popustom može biti vaš dar za glas”, ističu TRN-ovci na svojoj Facebook stranici uz poziv svim ljudima dobre volje da se pridruže akciji.

Reći ćemo i kako nije nužno čekati samu akciju. Svi koji žele sredstva mogu uplatiti na račun za donacije udruge TRN: HR4823400091111123792. Ovo je idealna prilika da nekome svojom pomoći i donacijom uljepšamo nadolazeće blagdane, ali prije svega da olakšamo i omogućimo ugodniji život osobama koje su u potrebi.

Mi bi bili sretni kad bi za početak imali barem jedan komunikator iz pomagala asistivne tehnologije”, poručuju iz Udruge TRN.

Foto: Udruga TRN

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno