30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Sutra u Vinkovcima: Tamburaška svečanost Veri Svobodi u čast

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon odgode zbog lošeg vremena, koncert posvećen divi hrvatske glazbe Veri Svobodi (1936. – 2024.), bit će održan sutra, 10. lipnja, na istom mjestu i u isto vrijeme, u vinkovačkoj pješačkoj zoni, ispred Gimnazije, s početkom u 20 sati.

Na koncertu u spomen na život i djelo Vere Svobode, jedne od najznačajnijih hrvatskih pjevačica zabavnih, narodnih i starogradskih pjesama, nastupit će:  Vlatka Kopić, Ana Žagar, Viktorija Kulišić, Blanka Došen, Marija Pavković, Sanja Hajduković i Cecilija.

Riječ je o Reviji tamburaške glazbe koju po četvrti put organiziraju Vinkovački šokački rodovi, a pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i susjednih općina.


„Čast nam je što smo prije četiri godine prvi u Hrvatskoj radili koncert za Krunoslava Kiću Slabinca, ovdje u Vinkovcima, također u pješačkoj zoni. Sada isto tako želimo odati počast Veri Svobodi. Sedam njezinih kolegica nastupit će uz Tamburaški orkestar Tamburaške škole Batorek iz Osijeka, a pjevat će Verine pjesme”, ističe Zvonimir Liščić, predsjednik Vinkovačkih šokačkih rodova.

Bit će to lijepa i ugodna glazbena večer, najavljuje Liščić uz poziv svima da se pridruže i uživaju u programu u vinkovačkoj pješačkoj zoni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno