19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Sutra u Vukovaru: Humanitarna utakmica za borbu protiv nasilja nad ženama

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, sutra, 19. rujna, u Vukovaru će biti odigrana humanitarna nogometna utakmica u spomen na sve žrtve obiteljskoga nasilja. Ovu akciju organizira Sigurna kuća Vukovarsko-srijemske županije u suorganizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije te potporu Grada Vukovara.

S početkom u 16,30 na stadionu HNK Mitnica sastat će se HNK Vukovar 1991. i HNK Mitnica, a bit će to prilika i za prikupljanje dobrovoljnih priloga za rad Sigurne kuće. Organizatori zahvaljuju klubovima i suorganizatorima te pozivaju sve građanke i građane da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj te zajednički utječu na širenje svijesti o ovoj problematici i daju svoj doprinos borbi protiv nasilja nad ženama.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 22.rujna, obilježava se u Republici Hrvatskoj od 2004. godine u spomen na tri ubijene žene na Općinskome sudu u Zagrebu. Na taj dan 1999. godine tijekom brakorazvodne parnice, Mato Oraškić ubio je u sudnici suprugu Gordanu Oraškić, njezinu odvjetnicu Hajru Prohić i sutkinju Ljlijanu Hvalec, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvorske kazne.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno