U Općini Stari Jankovci odlučili su na svojim prometnicama povećati razinu sigurnosti i zaštitu života i zdravlja svih sudionika u prometu, a osobito pješaka i djece. To planiraju postići postavljanjem semafora u svim naseljima ove općine.

“Semafor u Slakovcima financiran je isključivo sredstvima proračuna Općine Stari Jankovci u iznosu od 335.525 kuna, radovi su u završnoj fazi, odnosno čeka se priključak HEP-a. Za naselje Srijemske Laze izrađen je prometni elaborat koji je kandidiran na prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2020. godinu, koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Planirano je i postavljanje pješačkog semafora s mogućnošću dodavanja uređaja za detektiranje prekoračenja ograničene brzine iz oba prometna smjera, kao i nove rasvjete na pješačkom prijelazu u ulici Branislava Nušića. Za realizaciju ovog projekta potrebna su sredstva u iznosu od oko 233 tisuće kuna. Ukoliko za projekt ne dobijemo sredstva po prijavi, ista će biti osigurana iz općinskog proračuna”, objašnjava načelnik ove općine Dragan Sudarević.

Napominje i da će radovi na postavljanu semafora u Oroliku biti financirani isključivo iz proračuna Općine.

Inače, u Starim i Novim Jankovci na raskrižju državne ceste DC46 koja dijeli ova dva naselja i županijske ceste ŽC4194 počeli su radovi na postavljanju semaforizacije tih raskrižja. Radove u cijelosti financiraju Hrvatske ceste u čijoj nadležnosti se nalazi raskrižje. “Kada se uzme u obzir način na koji se prometuje državnom cestom DC46 koja obuhvaća sva naselja naše općine mišljenja smo da dosadašnje stanje nije pružalo potrebnu razinu sigurnosti. Postavljanjem semafora nadamo se zadovoljstvu, a prije svega i povećanju sigurnosti sudionika u prometu”, poručuje Sudarević.