9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Sva tajne nastanka slavnog filma Kum uskoro u knjizi The Godfather Notebook

Više od autora

- vl promo-f_the-godfather-notebook_istina-o-filmu_ST1

Sedamdesetsedmogodišnji Francis Ford Coppola najavljuje objavljivanje osobnog radnog notesa, čuvenog filma ‘Kum’ (The Godfather). Listovi, njih 720 će se objaviti u obliku knjige koju će tiskati Regan Arts, biće pokazani kao uvid u djelatnost slavnog redatelja i njegovo čuveno ostvarenje koje govori o talijanskoj mafiji u Americi, snimljeno iz 1972 godine.

Pored objašnjenja o originalnom djelu Maria Puzoa, po kojem je film adaptiran za veliki ekran, Coppola po prvi put javno pokazuje kulise snimanja, neviđene fotografije i osobna zapažanja kao i ideje za izbor glumaca, svoja nadahnuća ali i detalje cjelokupnog, stvaralačkog procesa.

‘Notes je bio moja referenca za vrijeme trajanja cijelog snimanja i produkcije ‘Kuma’ i nakon svih ovih godina, sretan sam što mogu podijeliti sa mojom publikom i fanovima osobna zapažanja i način rada. Iznio sam i najznačajnije izmjene adaptacije romana Maria Puzoa.’ ističe slavni redatelj.

Izdavač ‘The Godfather Notebook’ smatra, kako će knjiga sasvim promijeniti dosadašnja uvjerenja i shvaćanja kultnog filma pa se pobrinuo da djelo ima dva načina prodaje. Prvo izdanje će se prodavati po cijeni od 50 dolara, dok će drugo biti znatno skuplje, jer je vidljiv Coppolin potpis, pa će se prodavati u ograničenom broju primjeraka, po cijeni od 250 američkih dolara. [Filmonizrani.net]

TRAILER: THE GODFATHER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno