Kako smo već pisali, od 1. do 7. kolovoza obilježava se Svjetski tjedan dojenja koji za cilj ima poticati rodilje na dojenje te na taj način pokušati poboljšati zdravlje djece.

Ovogodišnji slogan glasi: “Osnažiti roditelje, omogućiti dojenje”, a njime se šalje poruka kojom se želi istaknuti važnost osiguravanja adekvatne podrške u dojenju svim roditeljima u današnjem svijetu.

Usmjeravanje na pružanje podrške i uključivanjem oba roditelja ključno je za ostvarivanje njihovih ciljeva u dojenju ali i ostvarivanje uspješnijeg dojenja. Osnaživanje je proces koji zahtijeva osiguravanje dostupnosti nepristranih informacija o dojenju kao i potporu utemeljenu na dokazima kako bi se stvorilo okruženje u kojem će majke moći optimalno dojiti.

Pružanju podrške u dojenju priključila se i naša Opća županijska bolnica Vinkovci koja je trudnicama omogućila besplatnu edukaciju. Naime, tijekom obilježavanja Svjetskog tjedna dojenja, od 1. do 7. kolovoza, u OŽB Vinkovci, u sklopu perinatološke ambulante, trudnice će imati priliku prisustvovati edukaciji o dojenju. Priliku za edukaciju trudnice imaju svaki dan u vremenu od 8 do 9:30 sati, a vodit će ju Mirjana Mate Ello, prvostupnica primaljstva (bacc.obs) i Martina Raić, prvostupnica sestrinstva (bacc. med.techn).