28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Sve je spremno za ”Beeram domaće”!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Još nas samo jedan dan dijeli od početka nezaboravnog događaja u našem gradu – Craft festivala Beeram domaće. Pripreme su u punom jeku, a posjetitelje očekuje bogat program i zagarantirana zabava.

Podsjetimo, Festival će okupiti 12 pivara iz cijele Hrvatske i preko 30 različitih vrsta domaćeg piva. Sve što ti treba je malo motivacije i 10 kuna za prigodnu festivalsku čašu rađenu po mjeri. Za pivo se brine ekipa od Požege do Županje, Vinkovaca, Osijeka, Đakova, Našica, Nove Gradiške, Daruvara, Zagreba pa sve do Dubrovnika, a kvalitetu jamči Valens, Hepburn, Beckers, Black Hat, Stric, Slawoner, Bošnjak, Nova runda, Zmajska pivovara, Primarius, DBC i 5th Element.

Ljubitelji krute hrane mogu omastiti brke po razumnim cijenama, a za njih će se naći i konkretno i za na žlicu, pivski gulaš i kobasice, ali i vege.

Naravno, tu je i glazba jer su organizatori doveli dva domaća i na beer festivalima rado viđena vokalno-instrumentalna sastava, Hladno pivo i Belfast food. Koncert u petak starta u 21, a u subotu u 22. Osim toga, oba dana će, od 16 do 18 sati, u Lapidariju Gradskog muzeja biti održana dva predavanja – u petak će Krešo Marić iz 5th Elementa i arheolog Hrvoje Vulić pokrenuti priču o povijesti pivarstva na ovim prostorima i kako to izgleda danas, a u subotu će craft scena, dakle proizvođači, distributeri i vlasnici kušaonica biti otvoreni za sva pitanja – vezana uz pivo, naravno!

Festival će biti održan na trgu bana Josipa Šokčevića, od lampe do Crvenog križa, a uz to je siguran za sve uzraste jer je promet za vozila zatvoren od jučer. Kućice oba dana kreću u podne i ne staju do 2 ujutro!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno