Sve je spremno za još jednu veliku utakmicu i lov na zlato koje nam nedostaje: Neka treća bude sreća

0
788
Foto:hrs.hr

Deset godina Hrvatska čeka na finale svojih rukometaša. I konačno je dočekala. Finale u Stockholmu protiv Španjolske, kako god završi, naći će svoje mjesto u našoj rukometnoj i sportskoj povijesti.

Bit će to osmo finale Hrvatske na velikim natjecanjima. Dvaput smo bili u finalu Olimpijskih igara i oba puta otišli do kraja. Tri puta su naši rukometaši igrali finale Svjetskih prvenstva. Pamte zlato samo iz prvoga 2003. godine u Portugalu. Ovo je dakle treće na europskim prvenstvima. Jednom je kobna bila Danska 2008. godine u Lillehameru 20:24, drugi put Francuska u Beču 2010. godine, 21:25. Zato se nadamo da će finalna treća konačno biti sreća.

Španjolska brani naslov europskog prvaka iz Zagreba od prije dvije godine. Povijest kaže  posljednja reperezentacija koja je uspjela obraniti naslov, bila Švedska 2002. godine. One iste godine kada je Hrvatska dotakla dno, baš ovdje u Švedskoj i ostala na posljednjem 16-om mjestu europske smotre. Godinu i pet mjeseci kasnije bili smo i svjetski i olimpijski pobjednici. Vrijeme je da tu Švedsku pamtimo po nečemu mnogo ljepšem. Po zlatu, jedinom koje Hrvatskoj nedostaje da zaokruži svoju rukometnu priču.

Domagoj Duvnjak, kapetan Hrvatske:
„Malo smo slabije spavali, ali slatko smo spavali, s medaljom. Fenomenalan osjećaj, nismo ga imali od 2010. godine, i sretan sam što smo ga ponovili, nadam se da nije zadnji put. Krenuli smo s 5-1 obranom protiv Španjolaca prošlu utakmicu, ali nije funkcionirala pa je izbornik promijenio u 6-0. Vidjet ćemo, izbornik će odlučiti s kojom obranom ćemo igrati. Trebamo se dobro pripremiti, Španjolska je fenomenalna reprezentacija i mislim da će to biti jedna lijepa utakmica.“

Željko Musa, reprezentativac Hrvatske:
„Neopisivo sam sretan kao i cijela ekipa, svi smo dali doprinos za ovo finale, ovo je timska pobjeda. Nema odsutajanja, nema straha, ovo su naši trenuci, izdržati do kraja. O Španjolcima se sve zna, tko puca, tko dodaje na pivota, treba ići preko granice boli, dati zadnji atom snage, poginuti na terenu da bismo ispunili cilj, a cilj je od početka prvenstva bio pobjediti svaku sljedeću utakmicu.“

Sve je spremno za veliki spektakl i novo veliko slavlje Hrvatske. Od 16:30 smo svi uz ‘kauboje’ na putu prema novom zlatu.