Foto: Gradski portal Cibalia.info

Sukladno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se uređuje poseban način rada tržnica za vrijeme trajanja epidemije, od sutra, 11. travnja, na gradskoj je tržnici dozvoljena prodaja voća i povrća na otvorenom dijelu tržnice, odnosno na popularnim klupicama.

Svi uvjeti da tržnica radi pod posebnim uvjetima, odnosno u skladu s propisanim mjerama te epidemiološkim i sanitarnim uvjetima su osigurani, a za to se pobrinula gradska tvrtka GTG u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Grada Vinkovaca.

„Od subote će na otvorenom djelu tržnice biti omogućena svakodnevna prodaja voća i povrća, a svoje proizvode građanima će maksimalno moći ponuditi 50 prodavača.”, rekao je rukovoditelj tržnice Dalibor Marijanović, dodavši kako će se prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na tržnici provoditi opće mjere fizičkog distanciranja te sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s ciljem zaštite prodavača i kupaca.

Osigurani će biti ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno, dok će se između prodavača i kupca nalaziti barijera od najlon trake. Održavat će se i razmak od 3 do 5 metara i između kupaca koji se nalaze u prostoru tržnice, a s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa uz pojačane osobne higijenske mjere, svakodnevno će se dezinficirati i svi prostori tržnice.

Podsjetimo, od danas je na tržnici dozvoljena prodaja cvijeća, a građani će cvijeće moći kupiti svakog utorka i petka od 7 do 14 sati.